Perspektiv

Smid skoene, siger forskere: Her er den ulækre årsag til, at dit hjem skal være skofri zone

Det er ikke kun for at spare tid med støvsugeren, at du bør efterlade skoene i entréen. For det er mere end blot snavs, du slæber med indenfor, siger forskere.

Dit hjem skal helst være en skofri zone. I hvert fald hvis det står til to forskere, eller rettere sagt miljøkemikere, som har undersøgt, hvordan urenheder påvirker vores indeklima.

Det skriver den henholdsvis australske og amerikanske forsker Mark Patrick Taylor og Gabriel Filippelli i et indlæg i The Conversation.

Selv om studiet ikke er færdigt, kan forskerne allerede nu konkludere, at sko er noget, du skal lade stå i entréen – og ikke iføre dig indenfor.

Èn simpel løsning

Vi bruger det meste af vores tid indenfor, så derfor bør vi gå op i, hvordan vi får det bedste indeklima, understreger de.

For det er ikke kun støv, snavs, hundehår, vi slæber med indenfor. Det er også bakterier, der er resistente over for antibiotika, kræftfremkaldende giftstoffer fra asfalt og hormonforstyrrende kemikalier fra eksempelvis græsplænen. 

Alt sammen noget, der er potentielt farligt, og som vi under ingen omstændigheder vil have i hjemmet.

Den simple løsning er blot, at du ikke beholder skoene på, når du går indenfor.

Men er lidt snavs ikke godt for vores immunsystem og til at reducere risikoen for allergi, spørger du måske. Jo, men lige præcis de fordele kan du også opnå, når du er ude at gå en tur, skriver de.

Så lad os holde hjemmet fri for lortebakterier og andet skidt. For alt andet vil være, som forskerne selv siger, klamt

Artiklen blev første gang bragt på feminaDette er en redigeret version. 

Læs mere om: