SKØNHED

15 uundværlige i vinterkulden

Hud og hår kræver ekstra omsorg og pleje i vintermånederne. Læs, hvordan du holder dig skøn i vinterkulden

De kolde vintermåneder kan kræve ekstra omsorg og pleje af hud og hår. De sarte
vinterkinder kræver nærende cremer, lokkerne intensiv pleje og hænderne beskyttelse. Her har
du 15 bud på, hvad der kan hjælpe dig godt igennem kulde & blæst.

1. Kulde kan give sensitiv hovedbund
Vi starter fra bunden. Kulden kan nemlig gøre din hovedbund sart og øm. I Cutrin Sensitivism-serien fi ndes en Deep Soothing Care, der fugter håret i dybden og samtidig beroliger en tør og sensitiv hovedbund med økologisk hørfrøekstrakt. Den kan hjælpe. Hårkuren er helt uden parfume, 150 ml, 149 kr.

2. Hårdt for lokkerne
Huer og vinterkulde kan også gøre håret både tørt og statisk. Wonderful Tonight-hårkur fra Tigi S Factor er tre gange så intensiv som en almindelig hårkur og indeholder diamantpudder, kashmir- og champagneekstrakt, der styrker og nærer håret i dybden. Fordel nogle få dråber i det tørre hår, koncentrer dig om spidserne og de tørre områder. Vask næste morgen og oplev et superblødt, glansfuldt og smidigt hår. 100 ml, 275 kr.

3. Skjul de røde kinder
Røde kinder kan være charmerende, men irriteret rød hud eller karsprængninger er det ikke. Du kan med omgående resultat skjule rødmen med Cliniques nye Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder, som lægges direkte på de røde områder. At skjule er ikke første step, men det er første hjælp. Du kan bruge det gule, oliefri pudder alene eller oven på din foundation, 240 kr.

4. Husk at pleje læberne
Hos det populære græske mærke Korres fås de skønneste pomader, blandt andet Mandarin Lip Butter, der indeholder blødgørende mandarinolie, 75 kr.

5. Lad natcremen gøre arbejdet
Når du sover, bruger huden tiden på at regenerere sig selv. Vital Light Night fra Clarins hjælper med at stimulere mikrocirkulationen, der sørger for en forbedret næringstilførsel til hudens bindevæv. Den cremede konsistens efterlader huden blød, glat og med en opstrammet fornemmelse. 50 ml, 685 kr.

6. Glat ud
Især øjenområdet afslører, hvis huden mangler fugt. Der viser sig små, tørre linjer i huden omkring øjnene. Den nye, ultralette Hydrating Eye Cream fra Bobbi Brown sørger for at bevare fugtniveauet højt, så den efterfølgende

7. Tørre vinterben
Strømpebukser, støvler eller stramme bukser resulterer tit i uønsket »fi skehud« på benene. Prøv en fed kropscreme eller balm, som kan få bugt med den tørre hud og efterlade huden med en smuk glans. Varm fx den velduftende Rose Otto Body Balm fra Balance Me op mellem hænderne og se hvordan den smelter ind i huden, 175 ml, 250 kr.

8. Kiehl's Ultra Facial Cream
Cremen er testet under ekstreme vejrforhold under en ekspedition i Grønland og har en 24-timers fugtgivende effekt på huden. 50 ml, 250 kr.

9. Luksusdråber
Sisleys luksusserie Sisleÿa har netop lanceret det nye kraftfulde Global Firming Serum, som er målrettet til at modvirke slaphed i huden ved hjælp af blandt andet dild- og afrikansk jordmandel-ekstrakt. Det glødgivende serum fungerer som både dagcreme og serum i ét og kan også bruges som kur, når huden trænger til ekstra pleje. 30 ml, 2.545 kr.

10. Husk hænderne
Vind og kulde gør ofte hænderne røde og tørre, så de ender med smertefulde sprækker. Sørg for at investere i en god, nærende håndcreme som økologiske Jurliques Jasmine Hand Cream. Tidsel, macadamiaolie, honning og aloe vera er med til pleje og beskytte hænderne uden at fedte. 125 ml, 395 kr.

11. Olie er godt
Tilfør huden lidt ekstra i de kolde vintermåneder med den næringsrige, ikke-fedtende Multi-Perfection Nuturing Oil Treatment fra Dior. Olien påføres den rene, tørre hud og bruges efter behov, den kan også med fordel blandes sammen med din natcreme. Huden får fornyet energi, glans og smidighed. 15 ml, 1.145 kr. foundation og concealer kommes på en glattere base. 15 ml, 310 kr.

12. Den gode til irriteret hud
Den beroligende Intral Soothing Cream fra Darphin er skræddersyet til den sensitive, intolerante hud, som har problemer med stramhed, rødme eller irriationer. Den milde creme indeholder kamille og tjørn, der lindrer, beskytter, styrker blodkarrene og modvirker rødme. Vitamin E og orkidé-ekstrakt fugter og blødgør huden og kan bruges af alle hudtyper, 50 ml, 399 kr.

13. En gang om ugen
... bør du eksfoliere din hud for at få en klar og glat hudoverflade. Naturlige frugtenzymer og AHA'er i Pomegranate Exfoliating Mask fra Dr. Murad opløser døde hudceller og befrier hudens overfl ade for urenheder. Husk at bruge en nærende creme bagefter. 6 x 7,5 ml, 265 kr.

14. Cremen der kan det hele
Bedst kendt er Lait-Crème Concentré fra Embryolisse for sine mange egenskaber. Cremen kan bruges som fugtpleje, som makeupbase, rensecreme og mod indgroede hår efter barberingen. Makeupartisten Nicci Welsh anbefaler cremen som en god makeupbase uden at skinne. Intet under, at cremen alene i Frankrig har solgt over 10 millioner eksemplarer på bare et år. 75 ml, 199 kr.

15. Skab hjemmespa-hygge
Der er intet bedre end et lækkert duftlys, der spreder sig, mens man får sig et dejligt bad, plejer sig selv eller bare slapper af hjemme. Anthousas luksus-duftlys Vanilla Grapefuit and Blood Orange er en lækker blanding af bourbon, vanilje, grapefrugtskal, koriander og jasmin, 295 kr.

Vand hjælper også
Lige meget hvor meget vand du drikker er det aldrig nok til at holde dig hydreret og godt tilpas, medmindre vandet kan bevares i dine celler. Vand, som er optaget langsomt igennem din mad, er bedre til at forblive i cellerne og det kan tydeligt ses på din hud. Sørg for at indtage masser af frugt og grøntsager, som hjælper med at bevare fugten i huden i meget længere tid end et glas vand, du drikker.

Se de anbefalede produkter i galleriet nedenfor.