SKØNHED

Bruger du din parfume rigtigt?

Ved du egentligt, hvor du skal spraye din parfume? Og ved du hvad forskellen er på Eau de Parfum og Eau de Toilette? Få svarene her, og bliv klogere på, hvordan du får din duft til at holde hele dagen.

Få kendskab til parfume

Din duft signalerer, hvem du er og har samtidig indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette duft, der kan opfylde præcis dine ønsker og behov.

Først og fremmest er det vigtigt at forstå den grundlæggende opbygning af en parfume. Parfumen er opbygget af forskellige duftnoter. Topnoterne er dem, du først dufter, når du sprøjter din parfume på. Det er samtidig dem, der dufter i kortest tid, hvorefter hjertenoterne, eller ofte kaldet middelnoterne, tager over. Bundnoterne, som er de mest dominerende og derfor også dem, der holder i længst tid, aktiveres cirka en halv time efter parfumens påføring og kan holde i op til et døgn.

LÆS OGSÅ: 6 parfumefejl du højst sandsynlig begår

Forskellen på to klassikere

Dernæst har det betydning, at du kender forskellen på Eau de Parfum og Eau de Toilette.
Eau de Parfum er den mere holdbare løsning, da den indeholder 10-20 procent duftolier. Hvor 70% af duften tabes i løbet af nogle timer, kan de resterende 30 procent holde helt op til et døgn. På den anden side indeholder Eau de Toilette ’kun’ 5-15 procent duftolier og er dermed den mere afdæmpede løsning, der er god at bruge til hverdag. Helt op til 80 procent af duftolierne fordamper efter kun 3 timer.

Eau de Parfum

Hvor?
For at få det optimale ud af din Eau de Parfum skal du sprøjte den på de steder, hvor din puls slår kraftigst, og din hud dermed bliver varmest: dine kraveben, mellem brysterne, på indersiden af albuerne og på håndleddene. Husk dog at du ikke må gnide håndleddene sammen, efter du har påført parfumen - det ødelægger nemlig duften.

Hvornår?
Både prisen på og dominansen af din Eau de Parfum lægger op til, at du sparer lidt på den til hverdag. Til gengæld kan du gå all in med dråberne, når du skal til fest.

Eau de Toilette

Hvor?
Eau de Toilette er derimod oprindeligt udviklet til at blive sprøjtet på rundhåndet, så den indhyller din krop i en frisk og sød velduft. Du kan for eksempel prøve at sprøjte den ud i luften for derefter at træde ind i duftskyen, så den fordeler sig på din krop.
Ekstra tip: Sprøjt noget af din Eau de Toilette på din hårbørste, så du får duften i håret, når du børster det.

Hvornår?
Grundet den relativt lavere pris og korte varighed af Eau de Toilette behøver du ikke at spare på dråberne af denne type parfume. Derfor anbefaler vi, at du tager den med i tasken, så du i løbet af dagen har mulighed for at friske op og genvinde den lækre duft. 

LÆS OGSÅ: 3 makeupfejl der gør dig ældre

Bliv inspireret af lækre parfumer i galleriet herunder

5 af sæsonens lækreste parfumer

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER