SKØNHED

Få skønhedsekspertens gode tips

Rasmus 'Raz' Andersen er kendt fra Go' morgen Danmark. IN har fået nogle af hans bedste skønhedshemmeligheder

Rasmus 'Raz' Andersen er bl.a. kendt som skønhedsekspert fra Go' morgen Danmark og ejer desuden Raz Spa, som han startede for syv år siden.

Da han først skulle i gang med at udvikle sine produkter til spaen var han helt grøn og måtte derfor tyvstjæle opskrifter fra andre mærkers flaconer. I den tidlige researchperiode, hvor Rasmus testede produkter og eksperimenterede med nye metoder, opdagede han dog, at mange af de dokumenteret effektive olier m.m. er de samme, man brugte 'i gamle dage'.

Siden har han udviklet opskrifter og spaoplevelser baseret på enkle metoder og velkendte ingredienser.

Han deler gerne ud af sin skønhedsviden og afslører derfor til IN.dk, at der kun findes tre vigtige plejeregler til efterår og vinterhud: Rens nænsomt, skrub døde hudceller væk og fugt.

"Vi skal være blidere ved vores hud," siger han.

Gode tips til hjemmespa
Rasmus Andersen har gode tips til, hvordan du får spaoplevelser i eget hjem, uden at skulle bruge en formue på det og med produkter uden farlige parabener og kemikalier; Det er nemlig med produkter, du selv laver med ganske få og tilgængelige ingredienser.

"Fjern jeres makeup med en lermaske, for den er meget blidere ved huden end rensecremer og sæber," siger han.

Han mener, de fleste kvinder har eller har haft en lermaske liggende i makeup-skuffen, og hvis det gælder dig, er det bare med at få den op af skuffen, for den både fugter og nærer huden.

Et andet vigtigt skridt på vejen til velfugtet og frisk hud er en god skrub. Her afslører Rasmus, at en peelingcreme består af to hovedingredienser - og at det gælder både de dyre af dem og budgetpeeling.

"En skrub består typisk af creme og aprikoskernemel. Cremen behøver ikke at være dyr, du kan bare bruge dine cremerester," fortæller skønhedseksperten.

Den smukke skuespillerinde Halle Berry har tilsyneladende en endnu mere enkel skrubformular. Den består af cremerester og fint malede kaffebønner.

"Det må selvfølgelig ikke være Instant kaffe," siger Rasmus afslutningsvis og smiler.