HÅR

5 hårtrends, der kommer til at hitte i 2020

Page, fletninger eller gardinpandehår? Tre frisører fortæller, hvilke hårtrends der venter os i 2020.

Mode- og skønhedstrends er i konstant forandring. Ofte er det nye trends, der pludselig kan ses overalt i gadebilledet eller på Instagram, mens det andre gange er gamle trends, der gør comeback.

På hårfronten gælder sidstnævnte blandt andet for mikropandehåret, de brede striber og det såkaldte ”pixie cut”. Listen er lang!

Men hvad kan vi mon forvente os af 2020?

Det er naturligvis frisørerne, der er de første til at vide, hvad det nye hotte bliver på hårfronten – og her svarer tre af dem på, hvilke trends, der kommer til at dominere næste år.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Det naturlige består

Frisør Lisbeth Hildre tror først og fremmest, vi kommer til at se mange af de samme tendenser, som vi ser nu – nemlig det naturlige i fokus.

- Der bliver nok mindre af de typisk ”hårde” hårfarver, altså farver, der er meget mættede, og i stedet mere af de bløde, naturlige farver, siger hun.Også de populære farveteknikker som balayage, airbrush og foilayage bliver en del af hårtrendsene i 2020, siger hun.

Men også den hårteknik, der kaldes ”moneypiece”, bliver en trend i 2020.

- Det går ganske enkelt ud på at sætte fokus på et sted, som vi ønsker at give lidt ekstra opmærksomhed. Et ”moneypiece” går simpelthen ud på at fremhæve dit ansigt ved klippe noget af håret kortere eller ved at lysne et bestemt område.

Et lysnet forparti kaldes et moneypiece

LÆS OGSÅ: De 10 bedste frisurer til alle aldre

Ellers skal teksturen i håret fortsætte med at være naturlig og se tilfældigt ud (selvom det gerne må være alt andet end tilfældigt) med store, bløde ”beach”-krøller.

Lisbeth Hildre vil også gerne sætte sine penge på, at vi kommer til at se meget af det skulderlange, croppede hår – den meget lige klippede frisure, der går til lige over skuldrene.

Masser af fletninger

- Fletninger og perler er også fortsat meget inde i varmen. Lige nu ser vi, at det er in at have flere forskellige fletninger i samme frisure; f.eks. både sildebensfletninger, franske fletninger, reb-fletninger eller såkaldte 3D-fletninger på én gang , fortæller frisør Ann Marit Aamodt.

Fletninger i alle former er inde i modebilledet lige nu

- Buzzcut (frisurer klippet med maskine, red.) på piger og kvinder ser vi også i modebilledet. Vi går generelt bort fra det helt lange hår; håret klippes mere op i etager og til skulderpartiet eller lidt længere. Gerne med et tykt pandehår klippet skødesløst og meget tekstur i håret, siger hun.

Det er Miriam Andresen, der er stylist, frisør og ejer af salonen Amnt, enig i.

- Det, jeg ser en del af lige nu, er det lidt kortere hår. Skulderlængde og halvlangt. Der er også klippet meget mere op i det end tidligere, med en eller anden type pandehår og gerne lidt uregerligt. Á la ”jeg-har-selv-gjort-det”-stilen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Hvilken frisure skal du have i det nye år?

Hår til skuldrene er klassisk, men utrolig populært lige nu

Gardinpandehår, farver og punk

Miriam Andresen har også flere kunder, der nu beder om at få det tunge gardinpandehår, der på engelsk kaldes curtain bangs

Gardinpandehåret trækkes til hver side af panden – ligesom man trækker gardiner fra et vindue  

LÆS OGSÅ: 9 hårtricks du ikke kender

Miriam Andresen er også enig i, at teknikker som balayage kommer til at fortsætte med at være efterspurgt, og at vi fremover vil foretrække varmere, mere naturlige toner fremfor de kolde og mættede.

- Der er ikke så meget platinblondt i modebilledet længere. Før skulle håret helst være iskoldt og næsten gråt, mens det nu mere er de beige-, karamel- og honningfarvede toner, vi går efter. Mere neutralt og mere naturligt, forklarer hun.

Hun fortæller også, at det mere farvestrålende hår også kommer til at dominere det nye år, men mere i form af farveeffekter end helfarve. I stedet for at farve hele håret lyserødt, går man i stedet efter en detalje med et rosa skær, for eksempel i spidserne eller pandehåret.

Miriam Andresen tilføjer, at den mere punk-inspirerede stil er på vej tilbage.

- Sidste år var det gode gamle ”hockeyhår” (langt hår, der er klippet kort i toppen, red.) hot. Nu er det det mere punkede, der er in. Det er fyldige længder, der er kortere ved ørene og måske et kort pandehår. Igen – lidt som om, du selv har klippet det, siger frisøren.

Miley Cyrus er hoppet med på punkbølgen

Læs mere om: