HÅR

5 nemme håropsætninger til hverdag og fest

Få 5 smukke og nemme håropsætninger, der kan give dig inspiration til, hvordan du sætter dit hår fint op til både hverdag og fest.

De fleste af os har sandsynligvis oplevet den bekendte hårkrise. Mangler du noget inspiration til, hvordan du kan sætte dit hår fint op til en kommende julefrokost? - eller på en ganske almindelig mandag? Så læs med her. 

Få inspiration til 5 nemme håropsætninger

LÆS OGSÅ: Den store hår-guide: Alt du skal vide for at få lækkert hår

En opsat frisure kan nemt fuldføre dit hverdags-look, eller få dit fest-look til at være mere spændende og stilfuldt. Hvis du står og skal til en masse julefrokoster den kommende tid, har et vigtigt forretningsmøde i vente eller blot trænger til forandring så kan en frisure give dit outfit det sidste touch.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Vi har valgt 5 klassiske frisurer, som du kan lave derhjemme. De kræver meget få hjælpemidler – blot en smule hårspray, nogle hårnåle og elastikker, og så er du klar til at style dit hår både til hverdag og fest.

De 5 håropsætninger er: 

  • Boheme-knolden
  • The French roll
  • Den klassiske Audrey Hepburn
  • Den royale
  • Den minimalistiske Kim Kardashian 

Lær at sætte de 5 håropsætninger

Boheme-knolden 

1. Saml dit hår i tre sektioner. To i siden og én i nakken. 

2. Flet en løs fletning og sæt en elastik for enden. Hiv ud i begge sidder af fletningen så den bliver større og mere pjusket. Tag fat i enden af din fletning og buk den om i nakken, og sæt enden af fletningen fast i nakken med hårnåle. 

3. Hiv i enkle totter i knolden og omkring dit hoved, for at give et let pjusket look 

Lidt hårspray og voila! 

The french roll håropsætning

1. Red dit hår i en midterskilning eller sideskilning – alt efter hvad du foretrækker.

2. Red alt dit hår til den ene side og sæt det fast med hårnåle fra nakken op til midt på dit baghoved.

3. Tag håret og rul rundt om din finger mod modsatte side. Lav en ”tunnel” med dit hår, så håret er rundt om din finger, og der er hul i midten.

4. Påfør derefter hårnåle oppe, nedefra og fra siden af rullen.

Giv slip på rullen, når den er fastgjort, og giv et lille lag lak. Voila! 

Skal du til julefrokost? Tilføj et par smukke øreringe som vil give dit outfit et festligt strejf! Find øreringene der fuldender dit look her

Den klassiske Audrey Hepburn håropsætning

1. Red alt dit hår væk fra ansigtet og opdel dit hår i 2 sektioner ved at lave en skilning fra øre til øre 

2. Den øverste sektion af dit hår laver du en knold med på toppen af din isse, resten lader du hænge ned af nakken. Brug evt. en donut til at lave din knold med ala den her.

3. Når knolden er fastgjort, opdeler du det løse hår i nakken i 2 sektioner lodret. Den første af de to sektioner tager du og snor rundt om knolden, hvorefter du sætter den fast under knolden med en hårnål.

4. Derefter tager du den sidste sektion hår, og snor ovenpå den første, og fastgør den derefter under knolden.  

Giv lidt lak og voila! 

Den royale håropsætning 

1. Opdel dit hår i to sektioner i nakken. Tag den første sektion og sno den fra øret og om i nakken, fastgør med en hårnål og gør derefter det samme i den anden side. 

2. Nu fjerner du hårnålene, så du har de to snoede totter i hænderne. Du samler de to sektioner og binder dem fast lavt i nakken med en hårelastik. Tag enden af din hestehale, og kør igennem hårelastikken lige i midten, så den snor sig.

3. Nu tager du fat i enden af hestehalen igen, og kører den op til samme hul den lige er kommet igennem. Fast gør enden af hestehalen med hårnåle, nede i ”hullet” i din nakke. 

Skal du til fest? Få to nemme guides til festlig håropsætning 

Den minimalistiske håropsætning

1. Lav en skarp midterskilning. Glat evt dit hår, hvis du har bølger eller krøl. Spray hårspray i hver side af håret, og kør en fin kam igennem. Tip: Hvis du har små fimrehår, kan du bruge en smule voks på fingrene og påføre langs din hårgrænse – derefter kører du kammen igennem igen.

5. Når du har opnået en helt skarp midterskilning og hårgrænse, reder du håret tilbage i nakken. Sørg for at alle dine små hår kommer med og samle derefter håret i nakken med en hårelastik. Når du har dannet en hestehale i nakken, kan du tage en enkelt tot hår fra hestehalen, og sno rundt om din elastik.

8. Når du har snoet totten om elastikken, fastgør du den med en hårnål, som peger ind mod din nakke. Voila!

Denne frisure passer til stort set alt, fest eller hverdag. Til fest er frisuren genial, hvis du ønsker en festlig kjole og vil holde håret mere simpelt. Find julens festlige kjole her.

LÆS OGSÅ: Nemt trick: Style den klassiske hestehale - og 12 nyfortolkninger