Annonce
HÅR

5 tips: Sådan plejer og vedligeholder du dit lyse hår

Blondes have more fun – måske, men ofte også flere hårudfordringer. Det kræver nemlig lidt ekstra at holde det lyse hår smukt og sundt. Se her, hvordan du bedst plejer dit blonde hår.

De fleste med blondt hår kender alt for godt til de udfordringer, der kan være ved at vedligeholde det lyse hår. Behøver vi sige mere end gul/orange-farve og tørre hårstrå? Især farvet lyst hår er ekstra porøst og sårbart over for påvirkninger udefra, og kræver derfor ekstra hårpleje.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at hårfarvning er hård kost for håret. Farven gør det af med mange af hårets naturlige olier, så lagene i hvert hårstrå åbner sig, og håret bliver tørt og nemmere knækker. Derfor skal der en målrettet indsats til at pleje dit lyse hår, men det er heldigvis ikke så svært. Se med her, hvordan du plejer, vasker og behandler håret, så det bevarer sin smukke lyse farve og glans.

Fugt, fugt, fugt

Det vigtigste for at bevare glans og gøre håret nemt at håndtere er, at det får fugt nok. Det betyder færre bade og mere hårkur. Hvis du før plejede at give dit hår hårkur en gang om ugen, skal du måske skrue op til 2-3 gange om ugen. Og hvis du før plejede at vaske dit hår hver eller hver anden dag, kan du med fordel skrue det ned til max 2-3 gange om ugen. Det vil altså sige: Brug en rigtig god hårkur beregnet til lyst hår, hver gang du vasker hår, og vask det kun cirka hver tredje dag.

Aussies Blonde Hydration-hårkur giver lyst hår lilla hjælp og masser af fugt, så håret bliver ved med at være glansfuldt, sundt og smukt.

Lilla er din ven

Der er ikke mange lyshårede derude, der ikke har kæmpet med det irriterende gule eller orange skær. Det gælder især for farvet hår, men selv naturligt lyst hår kan have glæde af at gøre noget for at bevare den smukke, kølige blonde tone. Det kræver en shampoo med lilla pigment, som går ind og neutraliserer det gule i håret. Hvis du forestiller dig en almindelig farvecirkel som dem fra folkeskolen, ligger farverne gul og lilla i hver sin ende som hinandens modsætninger. Det er derfor, en lilla shampoo kan virke neutraliserende på gule toner i håret, og det er vi mange, der er taknemmelige for.

Hårolie til lyst hår

Vælg en hårolie, der er målrettet lyst hår. Mange olier har nemlig en gul tone, som godt kan påvirke håret, så gå efter en olie specifikt lavet til blondt hår – gerne med lilla tone. Selv om det er fristende at give de sårbare lokker masser af olie, så hold dig til cirka samme mængde, som du ellers ville bruge – og brug kun olien i spidserne og længderne.

Sol og varme

Vi ved det jo godt, det med at varmestyling ikke er det bedste for vores hår. Men livet er for kort til alt for mange restriktioner. Så hvis du elsker at fønne, glatte eller krølle dit hår engang imellem, kan du minimere skaden ved at bruge en rigtig god varmespray inden – og generelt holde håret velfugtet med god hårpleje og masser af kur. Også solen kan være hård ved dit lyse hår, og her er en stor solhat en chic løsning - gerne kombineret med et UV-varmebeskyttende produkt i længderne.

Selve farvningen

Hvis du endnu ikke har taget springet og er gået blond, har vi også et tip til selve farvningen. Især hvis du er mørkhåret fra naturens hånd, kan det godt tage nogle gange i frisørstolen at få farven helt rigtig. Find en frisør, du er tryg ved, og som har erfaring med blondering. Og indstil dig på, at de første par gange måske begrænser sig til striber i håret, før du kan gå full blonde. Det bedste er desuden at kombinere hver farvning med en dybdeplejende kur, så processen bliver lidt mere skånsom for håret.

3 facts om dit hår

  • Kun cirka 2 % af verdens voksne befolkning har naturligt lyst hår. Og så er vi en stor del, som får lidt hjælp til det.
  • Hår gror i gennemsnit 0,3 til 0,5 millimeter om dagen. Det bliver til 1,25 centimeter om måneden og 15 centimeter om året.
  • Det siges, at kvinderne i det antikke Rom farvede deres hår blond med duelort. I dag har vi heldigvis bedre metoder.

Om Aussie Blonde Hydration

Trænger dit hår til lidt ekstra kærlighed? Aussie er det velkendte amerikanske mærke, som har specialiseret sig i hårpleje, der gør håret lækkert og sundt uden bøvlede rutiner. Nemt, hurtigt og lækkert. Aussies nye Blonde Hydration-serie med shampoo, balsam, hårolie og deres 3 Minute Miracle hårkur er udviklet specielt til at pleje og vedligeholde lyst og gråt hår, så du slipper for gullige toner og knækkede spidser. Med hampeolie og vild blomme fra Australien tilfører serien masser af fugt i dybden og bevarer samtidig den smukke, lyse farve så du kan nyde dit blonde hår.

Læs mere om Aussies Blonde Hydration-serie HER.