HÅR

Derfor skal du bruge hårscrub

Har du hørt om hårscrub? Måske ikke, men en god hårscrub kan faktisk give dig sundt, glansfuldt hår, der vokser mere og fedter mindre. Bliv klogere på hårscrub her og få tips til de bedste af slagsen.

Du tror måske, at du får renset din hovedbund, hver gang du vasker hår, men der skal faktisk lidt ekstra rengøring til, hvis du vil holde din hovedbund sund og ren i en grad, hvor det har en positiv effekt på dine lokker.

LÆS OGSÅ: Her er hårprodukterne, du lige så godt kan købe billigt

Det kan du gøre ved at tilføje en god hårscrub til dine hårplejerutiner. Bliv klogere på, hvad hårscrub er, og hvordan du bruger den lige her.

Hvad er hårscrub?

En hårscrub er et hårprodukt, der er udviklet til at holde din hovedbund ren. Her er altså fokus på din hovedbund. Derfor kaldes hårscrub også for ’scalp scrub’.

Du er sikkert bekendt med scrubs til ansigt og krop, og ligeledes sørger en hårscrub også for rengøring i dybden.

LÆS OGSÅ: Frisøren guider: Derfor skal du vaske dit hår mindre

Helt konkret sætter en hårscrub gang i blodcirkulationen, fjerner forurening, døde hudceller og rester af hårprodukter, der har sat sig fast i hårsækkene, sved osv. Den giver dermed hovedbund og hårsække bedre vilkår, hvilket har stor betydning for hårets sundhed.

Hvorfor er det vigtigt at pleje sin hovedbund?

Når du plejer din hovedbund, og holder den sund og ren, så ses det på dit hår. Håret får mere glans og ser i det hele taget mere sundt og lækkert ud. Regelmæssig brug af hårscrub kan hjælpe med følgende problemer:

 • Trist og tørt hår
  Hvis du føler, at dit hår er blevet trist og tørt, er det måske på tide at rette lidt opmærksomhed på din hovedbund. Det kan sagtens værre, at det er din hovedbund, der er problemet og ikke dit hår, som man måske skulle tro.
   
 • Fedtet hår
  Hvis du gerne vil springe en hårvask over i ny og næ, kan en hårscrub også være med til at gøre det lettere, da den fjerner overskydende olier fra hovedbunden, som er med til at give fedtet hår. Du kan også læse en guide her til, hvordan du kommer af med fedtet hår.
   
 • Tyndt hår eller hår, der ikke vokser
  Hvis du har problemer med tyndt hår, eller hvis du i det hele taget ønsker mere hårvækst, kan en hårscrub også være med til at påvirke dine hårrødder, der kan være tilstoppede og dermed have brug for en god hårscrub for at sætte skub i produktionen.

Hvordan bruger jeg en hårscrub?

Når du har fundet en hårscrub, der passer til dit behov (se herunder), kræver det ikke meget mere end én gang om ugen, hvor du bruger din hårscrub inden din hårvask.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hår, der skinner

Nogle hårscrubs skal bruges i tørt hår, og andre i fugtigt hår. Derfor anbefales det, at du læser instruktionerne på din hårscrub før brug. Oftest skal en hårscrub lige trække et par minutter inden den skylles ud og derefter vasker håret som normalt.

4 gode hårscrubs

Herunder kan du finde 4 gode hårscrubs til forskellige behov.

Hårsrcub for bedre hårvækst


Hair Growth Scalp Scrub, Lee Stafford, 100 ml, 129 kr.
Kan købes online HER

Hårscrub til dig, der har skælproblemer


Deep Micro-Exfoliating Scalp Treatment, Kiehl’s, 100 ml, 180 kr.
Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 9 tips og tricks til glansfuldt hår

Hårscrub for ekstra pleje og fugt


Sugar Shine Hair Scrub, Matrix Biolage, 220 g., 205 kr.
Kan købes online HER

Hårscrub til sensitiv og/eller olieret hovedbund


Cleansing Purifying scrub with sea-salt, Christopher Robin, 250 ml, 336 kr.
Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: SOS-guide til tørt hår

Læs mere om: