HÅR

Er du blond? Så er det nu, du skal gøre dit hår efterårsklar

Sommeren er overstået, og dagene med strandhår og solskin synes allerede langt væk. Hvis du er meget blond, er det derfor nu, du skal til at tænke på at gøre dit hår efterårsklar.

Nuancerne skifter ikke blot i naturen og moden. Sommerens lyse lokker ændrer sig også, og det er ikke altid en nuance, man kan bevare hele efteråret. Men forandring fryder, så læs med her, så dit hår kommer sundest muligt gennem farveændringerne.

  • Farveændringer kan ikke altid ske hurtigt, så det er en fordel at planlægge et par uger eller måneder frem i tiden for at opnå et vellykket resultat, siger frisør og stylist Andrew Jose til Vogue.
  • Det er vigtigt, at begynde at arbejde hen imod et mål, hvis du ønsker at skifte og lige så stille gradvist ændre dit hår til den kommende sæson.

En farveændring kan derfor godt kræve mere end et frisørbesøg. Det at planlægge og give håret tid sikrer at dit ønskede resultat kan opnås så pænt som muligt og skade håret mindst muligt.

Hvis du overvejer at komme nærmere din naturlige farve, så er første skridt at få lagt nogle striber, i en tone, som minder meget om din egen hårfarve og på den måde minimere din udgroning.

LÆS OGSÅ: Her er de 5 værste ting, vi gør ved vores hår

Hvis du vil have… lysere hår

Hvis det er en lysere blond farve, du har i tankerne - men måske en mere afdæmpet version end sommerens balayage-trend - så er det vigtigt at opbygge den ved gradvist at øge antallet af striber/highlights i håret. Når du får lagt disse, så sørg samtidig for at få en Smartbond- eller Olaplex-behandling eller lignende hos din frisør. Dit hår har brug for al den boost det kan få for at holde sig fugtet og sundt, når du farver og afbleger det. En behandling holder for det meste kun et par uger, men du kan forlænge holdbarheden ved at bruge en speciel shampoo derhjemme.

Hvis du vil have… mørkere hår

I stedet for at blive mørkhåret fra den ene dag til den anden anbefaler Jose, at man gradvist går over til de mørkere lokker. Jose anbefaler at opbygge lowlights og på den måde genindføre din naturlige eller ønskede farve i etaper, så ændringen og kontrasten ikke er så drastisk.

For at skifte fra lyst hår med highlights til en blød brun nuance er der brug for pre-pigment, som grundlag for den næste farve. Det tilfører de underliggende toner af farven først og bygger pigmentet tilbage i håret, så den øverste farve får bedre fat og falmer mindre.

Et sidste vigtigt element, som man skal overveje, når det gælder efterårshår, er foryngelse, fordi solen, saltet og kloren i de foregående måneder sandsynligvis vil have svækket hårets tilstand. Det vigtigste, før du tænker på farvning, er derfor at arbejde med at få sundt hår igen. Genopbyg håret med behandlinger og hårkure, som kan få håret tilbage i topform.