HÅR

Få blødt og sundt hår med frisørens tricks

Sætter sommeren sit præg på dine lokker? Du behøver ikke en tur til frisøren for at få glansen tilbage – tag frisørens tricks med hjem til dig selv.

Sikke en sommer vi er blevet forkælet med i Danmark i år, og du har måske endda også været en tur syd på. Al den sol, badning og sved kan desværre bare være hård kost for håret, men det er der heldigvis råd for. Frisør Kimie Mica fra den grønne og økologiske frisørkæde Zenz deler her sine tips til at få håret sundt igen ovenpå sommerens strabadser.

LÆS OGSÅ: 3 nemme håropsætninger til sommer

Gode tips til at få sundt og blødt hår

For at få sundt og blødt hår er det først og fremmest vigtigt, at man passer på håret, mens man opholder sig i solen Det kan være i form af afdækning af håret med tørklæde eller hat eller ved at give håret UV beskyttelse.

Dernæst skal man tænke på fugt – så meget fugt som muligt – det er alfa omega for blødt, sundt og glansfuldt hår. Brug en god fugtgivende shampoo og balsam, samt en god fugtgivende hårkur minimum en gang ugentligt.

Når vores hår er genstridigt, tørt og trist, handler det ofte om at hårstråene trænger til pleje. Skællagene står simpelthen åbne og har måske brug for at blive renset for pool/klorvand, kalk og okker fra vandrørerne i storbyerne, forurening osv. Det er der heldigvis råd for.

 -Enten kan man blande en god gammeldags æbleeddikecider med vand og skylle håret i det. Det lukker skællagene, og du vil med det samme kunne mærke og se en kæmpe forskel på dit hår, fortæller frisør Kimie Mica.

 -Ellers kan du bruge en god kur, som kan forvandle dit hår. Min favorit er No87 Hair Rinse & Treatment fra Zenz (psst… find den HER).

Sådan laver du en æbleciderkur til håret

Bland 50% æblecidereddike med 50% vand

Vask håret med shampoo

Brug din blanding i håret, og lad den trække et par minutter

Slut med balsam

-Et andet godt trick, som virker rigtig godt til at få ekstra blødt og sundt hår, er at pakke dit hår ind i et varmt håndklæde, eller som minimum en plastikpose, når du har puttet din kur i. Varmen fra din hovedbund skaber gode kår for din fugtgivende hårkur til at trække bedre ind i skællagene, fortæller Kimie Mica.

Tip

Gør et håndklæde drivvådt og vrid det op. Giv det 3-4 minutter i mikrobølgeovnen. Så har du et dampende varmt håndklæde.

Det er de små ting der tæller

  • Sov med dit lange hår samlet i et fletning eller i en lille knold, så håret ikke slider rundt på hovedpuden hele natten.
  • Frottér ikke håret for hårdt, når du kommer ud af badet – det kan ødelægge og beskadige skællagene.
  • Køb en ordentlig børste, gerne en med svinehår, som ikke er for strid for hårstråene, og flå ikke for meget i håret, når du skal redde det våde hår igennem. Prøv favorit-børsten fra Mason Pearson, som du finder HER.

LÆS OGSÅ: Denne frisure og hårfarve skal du kende til sommer

Læs mere om: