HÅR

Få frisørens seks bedste hårtips

Vi har spurgt en af Københavns dygtigste frisører om sine bedste hårtips. Læs foreksempel hvorfor varmebeskyttelse er vigtigt, hvis du gerne vil have langt hår eller hvilket produkt du skal bruge en gang om ugen for at passe ekstra godt på dit hår.

1) Bliv klippet hver anden-trejde måned

Der er ikke noget mere lækkert end sundt hår. Personligt kan jeg godt lige det “trashy” look, men mit hår bliver alligevel klippet hver anden måned, så enderne ikke er slidte og tynde. Det er også en god idé at blive klippet ofte, hvis du gerne vil have langt hår. Hvis du ca. hver anden måned får taget ganske lidt af, så undgår du, at håret “trevler” op og bliv ødelagt at se på. 

2) Brug en ordentlig børste

Min favorit er Mason Pearsons børster, som også er virkelig gode for din hovedbund, fordi de øger blodcirkulationen i hovedbunden. Derudover trækker de det fedt, du har i hovedbundet med ud i håret, så det både får glans og lægger et beskyttende lag. Og endeligt så fjerner den håraffald, så der kan komme nyt hår hurtigere. Af samme årsag er der er mange, der oplever, at de har fået mere hår efter de er begyndt at bruge den. Det er en pebret sag, men jeg har haft mine i mange år og de er hver en øre værd.

3) Kur en gang om ugen

Brug en rigtig god kur en gang om ugen. Mit bedste råd er at spørge sin frisør, hvilken man skal bruge til sin hårtype. Men i det hele taget er det vigtigt, at man bruger nogle ordentlige produkter i sit hår. Der er så mange sulfater i de produkter, der står i supermarkederne, men hvis du køber en lidt bedre shampoo, behøver du heller ikke at bruge lige så store portioner. I øvrigt er det en god idé at skifte lidt mellem mærkerne, da håret godt kan vænne sig til et produkt og blive “immun” overfor effekten.

LÆS OGSÅ: Benedikte Utzon lancerer tøjmærke til kurvede kvinder

4) Husk varmebeskyttelse

Hvis du føntørrer dit hår eller bruger glattejern, er det vigtigt at bruge varmebeskyttelse i håret. Der er mange kvinder, der kommer ned i salonen og ikke kan forstå, hvorfor deres hår ikke vil blive langt, selvom de ikke farver deres hår, men når jeg spørger om de bruger varmebeskyttende produkter svarer de næsten altid nej. Og så har de svaret på deres spørgsmål. Et glattejern er jo typisk 200 grader varmt og det slider meget på håret. Som varmebeskyttelse vil jeg anbefale Shu Uemuras Depsea Foundation, det er absolut den bedste. 

5) Hurtigt ud af døren?

Hvis du skal hurtigt og af døren og lige skal style det let, er jeg helt vild med tørshampoo’en fra Lernberger og Stafsing, som jeg bruger som en instant “volume shampoo”. Det er faktisk mit yndlingsprodukt. Derudover er Redkens Fabricate virkelig god. Den har jeg brugt lige siden, jeg startede som frisør. 

6) Find en ordentlig "håndværker"

At klippe er et håndværk, så det er vigtigt at finde en dygtig "håndværker". En god klipning kan gøre hele forskellen, men ofte kan man støde ind i frisører, som ikke er fagligt dygtige nok – måske er de ikke engang er uddannede - hvilket man tydeligt kan se på resultatet. Man kan som hovedregel sige, at hvis det tager 20 min. at blive klippet, så er det ikke gjort ordentligt. En klipning tager ca. en time, og det er fordi godt håndværk er lig med kvalitet. Det er også derfor, at mange synes det er dyrt at gå til frisøren, men generelt i livet er det jo sådan, at man betaler mere for kvalitet. Og det er meget vigtigt for mig at levere kvalitet til mine kunder lige fra de træder ind af døren i salonen.

Anemone Paarup er frisør hos Rodian & Rodian i Hellerup.

LÆS OGSÅ: Efterårets it-farve: flaskegrøn