HÅR

GUIDE | Hvilken hårfjerningsmetode passer til dig?

Hvordan fjerner du uønsket hår? INs skønhedsekspert, Lene Huusmann, gør os klogere på, hvilke hårfjerningsmetoder, der findes, og hvordan du bedst muligt bliver hårfri uden at få røde knopper og irritation efterfølgende.

Der er et utal af hårfjerningsmetoder, som man enten kan klare selv derhjemme eller få hos en professionel. INs skønhedsekspert guider dig her til det bedste resultat med forberedelse, den rette behandling og efterbehandling. Nederst i artiklen finder du i galleriet produkter, der kan anvendes til alle faserne.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Beauty-gadget til hårfjerning

Hårfjerning – det bedste resultat

FORBEREDELSE
Uanset, hvilken form for hårfjerning du vælger, bør du forberede huden, så behandlingen bliver så skånsom og smertefri som mulig. Skrub området grundigt med en handske eller body scrub dagen før behandlingen og fugt huden med rigelig bodylotion, så den ikke er tør og sprukken, når du begynder at fjerne hår. Bruger du skraber, bør du altid barbere med et produkt, der får bladene til at glide let over huden, så der er mindst mulig risiko for skade. Fjerner du hår ved hjælp af epilator eller voks, skal huden være helt ren og tør og fri for alle former for creme eller olie, før du går i gang.

BEHANDLING
Der kan være stor forskel på, hvad huden kan tåle, så her må du prøve dig frem. Oplever du gentagen irritation i form af rødme, kløen eller indgroede hår, bør du skifte til en anden metode. Måske fungerer voksbehandling fint i armhulerne, men mindre godt i bikinilinjen, og så er det godt at have et alternativ. Epilator og voksbehandling giver det længstvarende resultat, men er også forbundet med en vis smerte samt øget risiko for indgroede hår. Barbermaskine, skraber og hårfjerningscreme er både smertefrit og hurtigt, men kræver oftere behandlinger og kan udløse irritation og kløen. Hvis ingen af disse redskaber fungerer for dig, kan en trimmer være bedste bud.

EFTERBEHANDLING
Du kan forvente en let irritation ved enhver form for hårfjerning, men er generne længerevarende, bør du gøre noget for at lindre det. Kløen og rødmen kan minimeres med antibakterielle cremer, der modvirker inflammation. Indgroede hår kan forebygges med daglig brug af en skrubbesvamp, der fjerner blokeringer i hårsækken. Er uheldet alligevel ude, kan en spids pincet hjælpe med at få det indgroede hår ud.

Her i galleriet finder du produkter, der kan anvendes til før, under og efter hårfjerningen:

Produkter til før, under og efter hårfjerning

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER