HÅR

Husker du disse film-makeovers?

Dramatiske ændringer i hårlængde og -farve kan tit være en del af jobbeskrivelsen for Hollywoods skuespillerinder, når de tager en ny rolle. Se de vildeste makeovers her.

Det er ikke kun karaktererne, der skal adopteres, når Hollywoods bedste skuespillerinder får nye roller i stjernespækkede indspilninger til det store lærred. Ofte er villighed til at skifte look i samme omgang også en del af jobbeskrivelse. Vi har samlet nogle af de mest drastiske makeovers – måske husker du endda et par af dem?

Rooney Mara

Rooney Mara
Foto: AOP

Rooney Mara

Den amerikanske skuespillerinde undergik lidt af en forandring fra premieren på ’A Nightmare on Elm Street’ i 2010 til hendes medvirken i filmen ’The Girl With The Dragon Tattoo’ i 2011, hvor hun spiller hackeren Lisbeth Salander. Hun blev nomineret til en Oscar for sin rolle, hvor hun var forvandlet med piercinger, kulsort hår og halvbarberet frisure.

Hillary Swank

Hillary Swank
Foto: AOP

Hillary Swank

Da Hillary Swank i slut 90’erne fik rollen som den transkønnede Brandon i filmen ’Boys Don’t Cry’ var forandringen til at tage og føle på. Ud over hendes omfattende research, hvor hun blandt andet læste utallige bøger om transkønnede, valgte hun at leve som en mand i en måned, hvortil hun klippede sit hår og bandt sit bryst ind. Anstrengelserne gav pote: hun scorede en Oscar for netop denne rolle. 

Demi Moore

Demi Moore
Foto: AOP

Demi Moore

I 1997 lod Demi Moore de lange lokker falde til fordel for en skaldet isse til rollen som løjtnant Jordan O’Neill i filmen ’G.I. Jane’. Som træning til filmen gjorde Moore en dyd ud af at deltage i den intense militærtræning, så hun for alvor kunne sætte sig ind i, hvad hendes rolle indebar, og hårforandringen var ikonisk.

LÆS OGSÅ: De mest ikoniske frisurer nogensinde

Cameron Diaz

Cameron Diaz
Foto: AOP

Cameron Diaz

Til filmen ’Being John Malkovich’ kunne Diaz vinke farvel til hendes naturlige blonde lokker og i stedet byde hendes mørke, krusede frisure velkommen. Selv fortæller skuespillerinden om, hvordan ingen kunne kende hende efter forandringen: ”I just assumed they knew it was me, but they thought I was a stranger.” 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John
Foto: AOP

Olivia Newton-John

Sandie, oh Sandie… Denne makeover stikker en smule ud fra de andre, og vi kan ikke skrive under på, om Olivia Newton-John bevarede samme makeover uden for ’Grease’-settet. Men en klassiker som denne er ikke til at slippe udenom. Og gad vide, hvorfor Sandie fungerede så godt som den slemme pige? Måske har det noget at gøre med, at Olivia Newton-John faktisk var 29 år, selv om hun spillede den 17-årige uskyldige high-school pige.

Emilia Clarke

Emilia Clarke
Foto: AOP

Emilia Clarke

I flere år har ’Game of Thrones’-fans været besat af Emilia Clarke a.k.a. Khaleesi og hendes ikoniske platinfarvede lokker. I september 2017 brugte stjernen Instagram til offentligt at vise sin forpligtelse til hårfarven, som dengang også prydede toppen af hendes hoved uden for settet. Hun er dog siden gået tilbage sit mørke look.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence
Foto: AOP

Jennifer Lawrence

Den smukke blondine ’turned to the dark side’, da hun spillede hovedrollen i ’The Hunger Games” i 2011. Fra hendes hårstylist Mark Townsend lyder det dog, at præferencerne i den grad har skiftet gennem årene, og at han tilbage i 2012 havde været nødt til at give hende en reprimande om at give de håret en pause fra hårfarvning.

Anne Hathaway

Anne Hathaway
Foto: AOP

Anne Hathaway

De lange mørke lokker røg, da Hathaway skulle spille Fantine i filmen ”Les Miserables” fra 2012. Længe efter indspilningen holdt den yndige skuespiller fast i den korte stil, og hun farvede sågar de korte lokker lyse.

LÆS OGSÅ: 15 fejl i film og tv-serier, der ikke er til at overse

Kate Hudson

Kate Hudson
Foto: AOP

Kate Hudson

Kate Hudsons drastiske forandring tilbage i 2017 kan næppe være gået manges næse forbi. Efter sigende blev hendes nye look skabt i forbindelse med hendes medvirken i den australske sanger og sangskriver Sias nye film ”Sister”. 

Emma Stone

Emma Stone
Foto: AOP

Emma Stone

Det er så godt som umuligt at få et overblik over, hvornår Stone har haft hvilken frisure. Lyst, rødt, mørkt, pandehår, page… mulighederne er mange. Men en af hendes første store hårforandringer, efter hun for alvor var kommet i mediernes søgelys, må siges at være, da hun i 2010 i forbindelse med hendes medvirken i ’Spider Man’ skiftede fra en brændende rød hårfarve til hendes lyse ”Spider-Man-hair”, som hun selv kaldte det.  

LÆS OGSÅ: 11 frisurer, vi ikke håber vender tilbage