Annonce
HÅR

Karina von d’Ahé: Jeg retter ryggen lidt mere, når jeg har gjort noget ud af mig selv

Beauty-influencer, karrierekvinde og tidligere topmodel Karina von d’Ahé har været i mode og skønhedsbranchen det meste af sit liv. Derfor har hun siden hun var 13 år skulle lære at ordne hår og makeup, og det har gjort hende til lidt af en ekspert inden for området. Her deler hun ud af nogen af sine erfaringer med os.

Karina von d’Ahé blev allerede et kendt ansigt i Danmark, da hun som teenager blev model og rejste verden rundt på første klasse og festede med Prince, George Michael og U2. Men i dag har hun for længst lagt modelkarrieren på hylden til fordel for makeuppen, der er hendes store kærlighed. Men vi skal tilbage til dér, hvor det hele startede; nemlig da hun blev model som 13-årig.

- Da jeg startede som model var der meget få makeup- og hårartister, så jeg skulle for det meste selv lægge både makeup og sætte hår inden en fotoskydning.

Men Karina kunne overhovedet ikke finde ud af at lægge makeup eller ordne hår.

- Jeg husker tydeligt en episode, hvor jeg var på job med en fotograf og vi stod bare og gloede på alt det dersens makeup, som jeg skulle smøre i hovedet. Lidt grønt her, lidt blåt der... Det så forfærdeligt ud! Men jeg synes, det var skidesjovt! Men det er helt sikkert et tilfælde, at jeg nu faktisk lever af makeup.

IN har mødt Karina von d’Ahé til en hårsnak her, hvor hun blandt andet fortæller, hvordan hun holder sit farvede hår pænt.

Gør noget ud af dig selv på en lortedag

Karina er især fascineret af den følelse, som hun kan få, når håret spiller og makeuppen sidder, og hun kunne aldrig drømme om at tage et møde uden at have lagt makeup eller sat hår. ”Det sender et sjusket signal,” synes hun. 

- Jeg ved godt, det er oldschool. Men jeg er opdraget af min mor, som altid sagde, at når du fylder 30 skal der mere end vaseline på læberne. Og det er jeg faktisk enig i. Jeg bliver helt sikkert lige som de ældre damer, der går ned og handler med bobbet hår og lød læbestift, når jeg bliver ældre.

Og især på de dårlige dage skal ansigtet dyppes i makeup og håret vaskes.

- Især i de her dage hvor man står op, kigger sig i spejlet og tænker: hvem er det der, og øv hvor kan jeg ikke overskue min dag. Så er det bare om at komme i bad, få ordnet hår og makeup. Det er med til, at jeg kan møde verden på en anden måde. Jeg retter ryggen lidt mere, når jeg har gjort noget ud af mig selv. Jeg ved godt, at det lyder overfladisk, men jeg kan vende en lortedag til en god dag, ved at gøre lidt ud af mig selv.

Ståluld og leverpostej

Men selvom makeuppen gerne må få fuld skrue med foundation, concealer, blush, læbestift og hele baduljen, så er Karinas hårrutine i den helt anden boldgade. Her er det less is more-princippet, der tæller, og så går hun imod samtlige frisørers anbefalinger.

- Jeg har haft en variation af samme frisure i mange mange år, og der er kun to håropsætninger, jeg selv kan sætte: hængehår og hestehale. That’s it. For mig er det vigtigste at mit hår stråler af sundhed, og det gør det ved at pleje det med de rigtige produkter. Jeg vasker mit hår hver dag - ellers ligner det, at jeg har redt mit hår med leverpostej. Jeg har prøvet de der hår-detoxes, men det hjælper ikke spor. I stedet plejer jeg det ved at bruge masser af god hårkur og -olie. Og så bruger jeg balsam eller hårkur hver evig eneste dag – jeg har endda altid en hårkur med mig, selvom jeg bare skal på weekendtur med nogle veninder. For hvis mit hår ikke får fugt hver dag, så ligner det ståluld.

 

Vælg en hårolie, der er målrettet lyst hår. Mange olier har nemlig en gul tone, som godt kan påvirke håret, så gå efter en olie specifikt til blondt hår - gerne med lilla tone som den fra Aussies Blonde Hydration-serie. Læs mere om serien HER.

Møg forfængelig

Udover pleje og hyppig hårvask så er der en anden hårvane, som Karina sent vil give afkald på.

- Jeg får lyse striber hver tredje måned, og jeg elsker den følelse som nyfarvet hår giver. Jeg kan ikke holde udgroninger ud – lige som jeg heller ikke kan fordrage afkradset neglelak. Der skal være styr på tingene. Jeg kan godt se beundrende på kvinder med gråt hår, men jeg er slet ikke klar til at omfavne det grå hår endnu. Det er nok min forfængelighed. Jeg er møgforfængelig. Så lige nu vil jeg være ked af at undvære min hårfarvninger og min 3 Minute Miracle hårkur fra Aussies Blonde Hydration-serie, som både plejer mit hår helt i dybden og holder min lyse hårfarve velplejet.

3 hurtige råd fra Karina von d’Ahé:

1. På en øv-dag hyper jeg mig selv med gode, rosende ord. Så tager jeg en pæn kjole på, læbestift på og retter ryggen. Det hjælper. Der er aldrig en dag, der er blevet bedre af at have fedtet hår og grimme joggingbukser på. Vi kan alle have lyst til at have dem en gang imellem, men det vender ikke en lortedag til en god dag.

2. Mit allerbedste hårtrick er hårolie. Det får dine spidser til at se sunde, shiny og velplejede ud. Jeg er selv blevet ret vild med olien fra Aussies Blonde Hydration-serie, der er lavet til lyst hår.

3. Mit bedste råd er et ”mennesketrick”, som jeg ofte selv følger hvis jeg føler mig usikker. Kig folk dybt i øjnene og send dem dit største smil så er det som om, at alle fordomme og parader falder.

Om Aussie Blonde Hydration

Trænger dit hår til lidt ekstra kærlighed? Aussie er det velkendte amerikanske mærke, som har specialiseret sig i hårpleje, der gør håret lækkert og sundt uden bøvlede rutiner. Nemt, hurtigt og lækkert. Aussies nye Blonde Hydration-serie med shampoo, balsam, hårolie og deres 3 Minute Miracle hårkur er udviklet specielt til at pleje og vedligeholde lyst og gråt hår, så du slipper for gullige toner og knækkede spidser. Med hampeolie og vild blomme fra Australien tilfører serien masser af fugt i dybden og bevarer samtidig den smukke, lyse farve så du kan nyde dit blonde hår.

Læs mere om Aussies Blonde Hydration-serie HER.