HÅR

Kendt 70’er-frisure gør comeback

Skuespiller Farrah Fawcett var ikke blot kendt for tv-serien ’Charlie’s Angels’, hun var også kendt for en helt særlig frisure, som nu har gjort comeback i 2021.

Én af de kvinder, der hurtigt fik stjernestatus efter at have medvirket i tv-serien ’Charlie’s Angels’ fra 1976, var Farrah Fawcett. Sidan da har hun optrådt i en lang række film og tv-serier, og mange husker hende særligt for hendes frisure.

Farrah Fawcetts hår krøllede nemlig smukt fra panden og ned til skuldrene, hvilket frisører i dag ofte kalder for en ”blowout”.

Selvom dette look var på sit hotteste i 70’erne og 80’erne, ser det nu ud til, at Farrah Fawcetts frisure er populær igen. 

Ifølge frisøren Siv Oldervik er tendensen ikke til at komme udenom, hvor hun samtidig tilføjer, at 2021-udgaven af frisuren ofte er en mildere og længere version af Farrah Fawcett.

Læs også: Sådan laver du krøller med et glattejern

Sådan får du Farrah Fawcetts look

For at opnå den populære frisure derhjemme, kan du med fordel bruge et krøllejern til at lave store bølger i håret. Men dét de fleste bruger, er faktisk mere gammeldags, fortæller Oldervik, nemlig velcro-curlere.

Sådan gør du:

1. Red dit hår igennem, så det er klar til forvandlingen.

2. Brug derefter en god hårskum, der kan skabe volume i dit hår, når du tager culerne ud.

3. Begynd herefter at rulle forskellige mængder af hår ind i velcro-curlerne. Hvis du gerne vil skabe lige dét ekstra spil, rul da håret ind i curlerne skiftevis forlæns og baglæns. Du kan med fordel sætte en hårnål fast, når du har rullet dit hår ind, så curlerne holdes på plads. 

HUSK at dit pandehår skal rulles baglæns!

4. Vent mellem 5 til 10 minutter – eller længere tid, det er helt op til dig.

5. Når du tager curlerne ud, skal du være forsigtig. Ryk ikke i håret, men forsøg så vidt muligt at rulle dit hår af curlerne.

6. Børst nu dit hår i den retning, du har krøllet det. Afslut med en god hårlak. 

Elsket af berømthederne

Det er ikke kun stjernerne i 70’erne og 80’erne, der elskede denne frisure. For nyligt er flere kendte begyndt at omfavne det voluminøse look. F.eks. har Jennifer Lopez' frisør, Chris Appleton, delte en video på Instagram, der viser, hvordan han laver den smukke frisure på sine kunder.

En anden fan er J.Lo. selv, der af flere gange har vist en smuk, Farrah Fawcett lignende frisure. Det samme gælder Olivia Palermo, Amanda Seyfried og Margot Robbie.

Læs også: Hårmasker, der giver dig lækkert hår på 5 minutter

Læs mere om: