HÅR

Kort hår til din ansigtsform – hvad skal du vælge?

Hvilket kort hår skal du vælge til din ansigtsform? Hårstylist Sidsel Marie Bøg giver tips til, hvilke overvejelser der er vigtige, før du sætter dig til rette i frisørstolen og lader dine lokker falde.

Ifølge Sidsel Marie Bøg, der selv sværger til at have kort hår, er valg af ens frisure i højere grad begyndt at handle om at tilføje eller understrege ens personlighed med lidt kant og mod i frisuren. Det er vigtigt at turde skille sig ud ved at fremhæve sine individuelle ansigtstræk. Hvem gider i virkeligheden også at gå rundt og ligne alle andre?

LÆS OGSÅ: 21 kendte kvinder, der bærer kort hår med stil

Når du skal have klippet en korthårsfrisure, kan du tage udgangspunkt i din ansigtsform, dit hårs tekstur eller det træk ved dig, der fremhæver din personlighed.

Det ovale ansigt


Charlize Theron
Hvordan:
Hvis dit ansigt er længere, end det er bredt, har du et ovalt ansigt.

Hvilken frisure:
Et ovalt ansigt er fantastisk at arbejde med, når det gælder din frisure – du kan lege med det hele, da din ansigtsform tilpasser sig alle længder og typer. Derfor er der ingen tøven, hvis du har en oval ansigtsform og overvejer den korte frisure.
Skuespilleren Charlize Theron har vovet sig ud i en ultrakort frisure, der fremhæver både øjne og kindben.  

LÆS OGSÅKort hår: 9 flotte frisurer

Det hjerteformede ansigt


Scarlett Johansson
Hvordan:
Din pande og dine kindben er bredere end resten af ansigtet, mens din hage er finere og mere spids.

Hvilken frisure:
Din frisure kræver en masse volumen, og det vil klæde dig bedst med lidt længde. Længderne af dit hår vil skabe en illusion af mere bredde ved dine kindben. Hvis du ønsker håret endnu kortere, kan du køre frisuren helt kort for at vise hals og kindben ligesom skuespilleren Scarlett Johansson.  

Det runde ansigt


Michelle Williams
Hvordan:
Dit ansigt er blødt og mere rundt, og det vil typisk være mindre end andre ansigtsformer.

Hvilken frisure:
Den skal være skarp og kantet for at give balance og karakter. Både midter - og sideskilning fungerer for din ansigtsform, da det sætter rammen om dit ansigt ­­- dog skal du undgå et lige pandehår, så du ikke får et måneformet ansigt. Sørg for at have en masse volumen på toppen af dit hoved – som for eksempel skuespilleren Michelle Williams – for at skabe længde på ansigtet og fokus på dine øjne.

Det firkantede ansigt


Keira Knightly
Hvordan:  
Din ansigtsform er mere kantet, og dine kæber og din hage træder i karakter.  

Hvilken frisure:
Det kan være en god idé at bløde dine ansigtskanter op med flere lag og længder. Det kan du gøre ved at vælge lange etager og pandehår. Går frisuren ned under kæbelinjen, skaber også det et finere og mildere udtryk. En pjusket page som skuespilleren Keira Knightlys er perfekt til denne ansigtsform.

TEST DIG SELV: Hvilken frisure skal du have i det nye år?

I galleriet herunder finder du nogle af de bedste produkter til kort hår:

Gode produkter til kort hår

Læs mere om: