HÅR

Marilyn Monroe har den mest ikoniske hårstil

Skuespilleren Marilyn Monroes bløde krøller er kåret som verdens mest ikoniske frisure.

Nutidens Jennifer Aniston og Rihanna kan ikke hamle op med ikonet over dem alle. Afdøde Marilyn Monroe har netop fået kåret sin hårstil som den meste ikoniske igennem de sidste 60 år.

Læs hvordan du låner Marilyn Monroes skønhedshemmeligheder her

Siden hendes død er der set adskillige andre hårstile og ikke kun Rihannas evigt foranderlige, men folk husker altså stadig hendes blonde krøller ifølge en undersøgelse foretaget af den britiske webshop Fabriah.com.

Med i opløbet er dog nutidige navne som Miley Cyrus, Kim Kardashian og Beyoncé og trendsettere som Mary Quant, Kate Moss og Victoria Beckham.

"Marilyn Monroe og Jennifer Aniston bliver nødt til at være højt på listen over de mest ikoniske hårstil igennem tiden. Jeg kan huske, at jeg fik klippet mit hår i Rachel-frisuren, da Venner var et hit i 90'erne. Jeg elskede det look," skriver en besvarer af undersøgelsen.

Vask dig i Chanel som Marilyn Monroe. Læs mere her

Den britiske kongefamilie med dronningen, hertuginde Catherine og Lady Diana er alle med i top 50 på listen.

"Prinsesse Diana har en af de mest genkendelige hårstile igennem tiden - hendes hår så altid fantastisk ud. Kate Middleton ser ud til at følge i hendes fodspor. Hun ser altid godt ud," skriver en anden besvarer.

Talsmand for sitet Francesca Davies, der står bag undersøgelsen, mener, at der er en række fantastiske hårstile med på top 50 listen.

Hun nævner blandt andre Mary Quants pagehår, Farah Fawcetts frisure eller Margaret Thatchers permanent.

"Det er også godt at se, at de nuværende stjerner og trendsettere kommer på listen. De er ægte stil-kamelæoner, der ændrer deres udseende og deres hår for at være med på moden," siger hun til femalefirst.co.uk.

I virkeligheden var Marilyn Monroe ikke blondine men brunette. Som ung model fik hun farvet håret lyst med brintoverilte, og det udseende hang ved resten af hendes karriere.