HÅR

Sådan beskytter du dit hår mod regn

Du kan faktisk godt undgå, at din frisure klasker sammen, selv om du rammes af en regnbyge på vej til arbejde eller et andet arrangement. IN har samlet 5 gode tips og tricks til at undgå kruset og klasket hår.

5 tips til at undgå kruset hår i regnen

Regn behøver ikke være ensbetydende med slasket og kruset hår. IN har samlet 5 gode og uunværdlige tips til en regnfyldt dag, som sikrer at dit hår ser friskt og lækkert ud.  

1. Start i badet

Hvis du fra morgenstunden ved, at det bliver regnvejr, kan du forberede håret i badet. Brug en shampoo og conditioner, der lægger en hinde omkring håret for at beskytte det – men undgå produkter med silikone. Shampooen og conditioneren sørger for, at hvert hår bliver gennemplejet og forseglet, så vejret ikke kan trænge igennem og gøre det kruset eller uglet. 

Foto: PR

Perfect Hair Day Shampoo, Living Proof, 263 ml., 200 kr. 
Købes online HER

Perfect Hair Day, Conditioner,  Living Proof, 263 ml., 200 kr.
Købes online HER

2. Undgå krus og viltert hår

Uanset om dit hår er fint, tykt, glat, krøllet eller en kombination, vil en regnfuld dag give kruset, viltert hår. Dit vigtigste produkt er derfor et, der kan samle håret, tæmme krus og lægge de små strithår ned. På den måde vil håret forblive blødt og glansfuldt, ligegyldigt hvilket vejr du begiver dig ud i.

Foto: PR

Smooth Infusion Style Prep Smoother, Aveda, 100 ml., 279 kr.
Købes online HER

3. Sæt håret op

Når du bliver fanget i en regnbyge og ikke har en hårtørrer ved hånden, der hvor du kommer frem, kan gode råd være dyre. Det er vigtigt, at du laver en frisure, der kan tåle lidt regn og nærmest fikse sig selv. Hvis du bruger de rigtige produkter, kan du skabe et casual look med naturligt fald og bølger, som kan klare en tur i det omskiftelige danske forårsvejr. Brug en spray, der kan skabe struktur og hold i dit hår, så du får de perfekte beachwaves – uden at dit hår ser stift eller overstylet ud.

Foto: PR

Spray-à-Porter, Kérastase, 150 ml., 99 kr.
Købes online HER
Après Beach, Oribe, 300 ml., 295 kr.
Købes online HER

LÆS OGSÅ: STEP-BY-STEP | Sådan får du glansfuldt hår

4. Gør håret blødt og glansfuldt

Når du bevæger dig udendørs, er det rart, hvis håret er tæmmet og kontrolleret, men samtidig skal lokkerne gerne bevæge sig naturligt og ikke se kunstige ud. Brug et serum til spidserne, så de ikke filtrer sammen til en uglet frisure. Påfør et par dråber i håndfladen og arbejd det ind i spidserne og det nederste af længderne.

Foto: PR

Anti-Frizz Formula 57 Smoothing Shine Drops, Philip B, 60 ml., 319 kr. 
Købes online HER

5. Forsegl frisuren

Før du går udenfor, kan du forsegle håret, så frisuren ikke skvatter sammen i regn og blæst. Mange hårsprays kan hjælpe med at give hold til frisuren, men de hjælper ikke mod det fugtige klima. En almindelig hårspray gør dit hår tungt og klistret og i sidste ende også fedtet, så snart du kommer ud i vådt vejr. Brug derfor en speciel hårspray, der beskytter mod fugt og regn.

Foto: PR

Forceful 23 Super Strength Hairspray, Redken, 400 ml., 140 kr.
Købes online HER

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan undgår du elektrisk hår