HÅR

Sådan bruger du din tørshampoo rigtigt

Selv den bedste tørshampoo kan være elendig, hvis du bruger den forkert. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bruger din tørshampoo rigtigt.

Ønsker du også at skippe en hårvask eller to i ny og næ, så anskaf dig en tørshampoo, hvis du ikke allerede har en stående hjemme på badeværelseshylden.

Tørshampoo er et pulveriseret produkt, som fjerner overskydende olier og fedt fra håret. Tørshampoo har eksisteret lige siden 1970’erne og fås i dag i mange forskellige varianter. Nogle giver pleje og volumen, mens andre kun renser håret.

LÆS OGSÅ: Guide | Sådan laver du 'flat waves'

Sådan bruger du din tørshampoo rigtigt

Tørt eller vådt

Brug altid din tørshampoo i tørt hår. Ikke fugtigt hår, ikke svedigt hår – helt tørt hår. Hvis du vil have maksimal volumen ud af din tørshampoo, kan du med fordel komme den i håret og efterfølgende varme håret i et par sekunder med din føntørrer.

Undgå fedtet hår

Kom det fedtede hår i forkøbet med din tørshampoo. Det vil sige, at du skal lade være med at vente, til dit hår er total fedtet, for så bliver det for svært for din tørshampoo at gøre arbejdet. Hvis du for eksempel ved, at du ikke vil vaske dit hår i morgen tidlig, så brug din tørshampoo allerede i aften, inden du går i seng.

LÆS OGSÅ: Her er hårprodukterne, du lige så godt kan købe billigt

Afstand

Del håret op i små sektioner, og spray din tørshampoo i lokkerne med en afstand på cirka 20 cm.

Mængde

I stedet for at oversprøjte håret med det samme, så start forsigtigt og gennemgå hellere håret en gang til, hvis første runde ikke er tilstrækkelig. Der er ingen grund til at overdrive det.

Giv det tid

Når du har påført din tørshampoo, venter du cirka 2 minutter, inden du rusker op i håret (for at skabe fylde) eller børster håret igennem.

Blond vs. mørk

Er du mørkblond eller mørkhåret, så vælg en tørshampoo med farve, så du undgår et ”støvet” look i hårbunden, når du bruger tørshampoo.

LÆS OGSÅ: Style dit hår med tørshampoo

Tre gode tørshampooer

Tørshampoo til mørkt hår

Klorane, Dry Natural Tint, 110 kr.Kan købes online HER
Foto: PR

Klorane, Dry Natural Tint, 110 kr.

Kan købes online HER

Beskytter mod UV-stråler

Maria Nila, Dry Shampoo, 189 kr.Kan købes online HER
Foto: PR

Maria Nila, Dry Shampoo, 189 kr.

Kan købes online HER

God til prisen

Batiste, Dry Shampoo Original, 75 kr.Kan købes online HER
Foto: PR

Batiste, Dry Shampoo Original, 75 kr.

Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Lufttør dig til de smukkeste krøller

Læs mere om: