HÅR

Sådan gør du dit hår forårsklar

Kalenderen melder om forår, og derfor er det tid til at give lokkerne en forårsrengøring i form af pleje – og måske en ny frisure?

Du oplever sikkert – lige som mange andre – at håret kan være lidt tørt og trist oven på en lang og kold vinter. Derfor er de lysere tider og forårets komme en mulighed for en ny start – også for dit hår.

LÆS OGSÅ: De kendtes største hårtransformationer

Et smukt hår er et sundt hår. Så enkelt kan det siges, men det er desværre ikke lige så enkelt at opnå en smuk, sund manke. Et godt sted at starte, er ved at følge frisørens 5 råd til et sundere hår:

Frisørens 5 råd til et sundere hår

 • Få en studsning hos din frisør – måske lidt oftere end du tror
 • Brug altid balsam efter hårvask – det hjælper hårstråene med at lukke sig igen
 • Brug hårolie dagligt
 • Husk hårkuren! Så ofte, det er muligt for dig (psst… du kan læse mere om hårkurer længere nede i artiklen)
 • Lyt til din frisør – frisøren kan fortælle dig, hvad lige netop dit hår har brug for

Frisøren har flere gode råd til, hvordan du kan gøre dit hår forårsklar – læs dem her!

Ekstra pleje med hårscrub

Du kan give dit hår ekstra kærlighed med en god hårscrub. Måske har du ikke hørt om en hårscrub før, men den kan faktisk rette op på en lang række hårproblemer, da hovedbundens sundhed er altafgørende for hårets ve og vel.

Du tror måske, at du får renset din hovedbund, hver gang du vasker hår, men der skal faktisk lidt ekstra rengøring til, hvis du vil holde din hovedbund sund og ren i en grad, hvor det har en positiv effekt på dine lokker – og det gør du med en hårscrub.

LÆS OGSÅ: 8 flotte (og nemme) frisurer til fest

En hårscrub kan hjælpe mod:

 • Trist og tørt hår
 • Fedtet hår
 • Tyndt hår
 • Hår, der ikke vokser

Hvis du vil vide mere om hårscrubs, hvordan du bruger dem, og hvilken du skal købe til lige netop dig og din hovedbund, så læs med her!

Hårmasker er vejen frem

En god hårmaske kan gøre underværker for et tørt og trist hår, og give det den glans og det liv, vi gerne vil have til foråret. Heldigvis behøver det ikke tage alverdens tid at anvende en hårmaske, og du vil se stor forskel, hvis du anvender den bare 1-2 gange om ugen.

Sådan bruger du en hårmaske:

 • Vask håret med shampoo
 • Sørg for, at al sæben er skyllet ud og kram håret fri for vand
 • Fordel hårmasken i håret fra ørerne og ned
 • Lad hårmasken sidde i håret i den tid, der er anvist på emballagen

Hvis du gerne vil give dit hår ekstra pleje med en hårmaske, men samtidig gerne vil have det gjort i en fart, så kan du her finde 5 hårmasker, der giver dig lækkert hår på 5 minutter!

Hvis du har ekstra overskud, så kan det være, at du gerne selv vil lave din egen hårmaske. Her får du 2 nemme opskrifter på hårmasker, du selv kan lave!

En helt ny frisure til foråret?

Måske trænger du (og dit hår) til endnu mere forandring end blot en sundheds-makeover. Hvis det er tilfældet, så er du bestemt ikke alene!

Mange vælger i foråret at skifte hårfarve – ofte lysere – eller få en markant klipning. Særligt de kendte ynder at troppe op på den røde løber i foråret med vilde forvandlinger.

Du kan lade dig inspirere til en mere eller mindre vild forårsforvandling lige her, hvor 12 kendte viser deres nye forårsfrisurer frem.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste frisurer til alle aldre