HÅR

Sådan holder du dit grå hår smukt

Det grå hår er mere porøst og har nemmere tendens til at blive skadet. Derfor kræver det grå hår særlig pleje for at forblive smukt. INs skønhedsekspert fortæller dig her, hvordan du bedst plejer dit grå hår.

At grå hår er mere skrøbeligt skyldes, at lipidfilmen, som normalt ligger en beskyttende hinde om hårstråene, langsomt forsvinder og hovedbunden bliver mere tør. Der bliver længere imellem hårsækkende og det grå hår bliver tyndere og en anelse mere stift i strukturen. Det lyder måske enorm skrøbeligt, men hvis du passer og plejer dit grå hår rigtigt, så kan du få det fineste hår, som du kan bære med stolthed.

LÆS OGSÅ: Kvinder med gråt hår: 'Derfor elsker vi vores grå lokker'

Pleje til gråt hår

Undgå gulligt skær
Når håret bliver gråt kan det få et gulligt skær, som de fleste helst vil undgå. Du undgår det bedst ved at bruge en shampoo, som indeholder blå farvetoning og citrusekstrakt, som renser håret i dybden.

Nej tak til hø-hår
Når håret bliver gråt, har det også tendens til at blive mere stift i teksturen og derfor er det en god idé at bruge en hårkur, som er rig på olie, der fugter håret helt ind i hårstråene.

Styrkende styling
Når du styler dit grå hår, er det også vigtigt at bruge produkter, som er beregnet til netop gråt hår. Det er nemlig vigtigt, at du styrker håret så godt som muligt under stylingen.

Indholdsstoffer og kosttilskud
Din hårpleje skal blandt andet indeholde kalcium. Der findes shampoos, der indeholder det og du kan ligeledes spise kalcium vitaminpiller. Hårrødderne har dertil brug for E-vitamin for at holde sig i gang. Ceramider hjælper med at reparere de porøse hårkerner; og sidst men ikke mindst skal du kigge efter produkter med UV-filtre og antioxidanter. Sidst nævnte kan eksempelvis findes i produkter med granatæble. UV-filtrene har primært til formål at undgå, at dit hår bliver gult og udtørret.

Her i galleriet finder du 7 produkter, som alle hjælper med at passe på og pleje dit grå hår:

Produkter til pleje af gråt hår

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER