HÅR

Sådan løser du de fire typiske hårproblemer

Hår, der klasker. Hår, der ikke kan holde frisuren. Gråt hår med gult skær og hår, som er medtaget af for meget føntørring og varme-styling. Kender du et af disse almindelige hårproblemer? Så læs med her, hvor du får tip til, hvordan du kan gøre dårlige hårdage til fortid.

Kom de dårlige hårdage til livs med gode råd og de rigtige produkter. Herunder finder du løsninger på de mest gængse hårproblemer, og anbefalinger til hårprodukter, der hjælper dig til dit drømmehår.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du elektrisk hår

Udfordring 1: Gråt hår, som bliver gulligt og tørt

Er du midt i en forvandling, hvor du lader de grå hår gro ud, eller er du for længst hoppet med på ‘gråt er hot’-bølgen ? Så har du sikkert allerede opdaget, at de grå hår ter sig anderledes end dit ‘gamle’ hår.

Løsning 1
I forbindelse med overgangsalderen, hvor der sker mange hormonelle forandringer i din krop, dannes der også urinsyre i din hovedbund. Det lyder måske lidt underligt, men er en helt naturlig del af overgangsalderen. Syren smitter af på det grå hår og kan give det et gulligt skær. Heldigvis kan du få produkter (se herunder), der forebygger og fjerner det gule skær, så dit grå hår forbliver gråt og kun gråt.

LÆS OGSÅ: 9 hår-tricks, du ikke kender!

Løsning 2
Når håret bliver gråt, bliver det mere porøst og har nemmere ved at blive skadet. Hovedbunden bliver desuden mere tør, og der bliver længere imellem hårsækkene, mens selve det grå hårstrå bliver tyndere og en smule mere stift og stridt i strukturen. Derfor er fugt særligt vigtigt for dit grå hår, og en god kur eller hårmaske hos frisøren eller hjemme under bruseren kan gøre underværker.

Tip: Få en Olaplex-kur i håret, hos frisøren. Det skaber glans og blødhed i håret i ugevis.

LÆS OGSÅ: Her er hårprodukterne, du lige så godt kan købe billigt

Gode produkter til gråt hår

1: Color Extend Graydiant Anti-Yellow Shampoo, Redken, 300 ml, 165 kr. Kan købes online HER
2: Leave-In Treatment, Scalp & Hair, Idun Minerals, 100 ml, 169 kr. Kan købes online HER
3: Young.Again, Kevin Murphy, 100 ml, 228 kr. Kan købes online HER
4: Intense Hydrating Mask, Moroccanoil, 250 ml, 279 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du af med fedtet hår

Udfordring 2: Fint hår, der klasker og mangler volumen

Fint, skandinavisk hår har tendens til at se tyndt og fladt ud. Men hvis du vælger de rigtige produkter, kan du sagtens få volumen i dit tynde hår.

Løsning 1
Varme i form af føntørrer eller glattejern er det vigtigste, når det gælder om at få volumen i håret. Hvis du lader dit hår tørre uden varme, kan du være sikker på, at det vil være helt fladt.

LÆS OGSÅ: 8 hårprodukter, der redder tørt hår

Meget tyndt eller glat hår har brug for en hårmousse, som giver håret et løft. Løft rødderne og skab volumen fra hovedbunden ved at rulle håret op på en stor rundbørste. Spray med volumenspray og tør nu håret helt tørt. Du kan også føntørre håret med hovedet nedad, mens du forsigtigt masserer hovedbunden med fingrene. Tør håret cirka 80 procent tørt og sno så håret og sæt det fast med en klemme og lad det tørre, så du får volumen fra bunden og bevægelse i længderne.

Løsning 2
Brug en hårkur, som passer til dit fine hår, men kun i de yderste længder. Lad være med at vaske hår hver dag. Drys i stedet volumengivende hårpudder eller tørshampoo i hovedbunden og massér det ind. Hvis du vil vaske hver dag, så investér i en god volumenshampoo.

Løsning 3
Husk altid at skylle håret godt efter hårvask, da rester af shampoo, balsam og stylingprodukter tynger håret. Husk også at vaske dine hårbørster med varmt vand og en smule shampoo indimellem.

Tip: Hårfarve kan være det perfekte tryllemiddel til et fyldigere hår. Varme reflekser til brunetter får håret til at se tykkere ud, mens lyse striber til blondiner giver løft og volumen.

Gode produkter til fint hår

1: Dryspun Finish, Bumble and Bumble, 150 ml, 295 kr. Kan købes online HER
2: Root Lift, Organic Hairspa, 200 ml, 198 kr. Kan købes online HER
3: Muroto Volume Shampoo, Shu Uemura, 300 ml, 330 kr. Kan købes online HER
4: Gummies, HairLust, 90 stk, 249 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan vasker du dit hår rigtigt

Udfordring 3: Frisuren holder ikke hele dagen

Håret sidder perfekt, når du tager hjemmefra, men allerede op ad formiddagen føler du, at tiden foran spejlet om morgenen var forgæves. Det er måske, fordi du bruger de forkerte produkter – eller bruger dine produkter forkert. De skal være stærke nok til at holde på frisuren dagen lang, men uden at få frisuren til at klaske eller virke for tung.

Løsning 1
Om du har tykt, tyndt, langt eller kort hår, er dine hårprodukter vigtige, når det gælder om at skabe en frisure, som holder hele dagen – og gerne aftenen med. Brug få, men gode produkter. Se derfor nøje på de produkter, du har stående derhjemme. Kan de det, du gerne vil have dem til? Du har som udgangspunkt brug for en volumenspray, der giver hold og struktur, og en hårlak, som fikserer uden at tynge.

Løsning 2
Lad varmen arbejde for dig. Byg din frisure op med et miks mellem produkter og varmestyling-redskaber. Varmen er også med til at holde på håret. Investér i gode, effektive redskaber, som passer dit dit hår: hårbørste, føntørrer, krølle- og glattejern. Sammen med de rette produkter skaber de en langtidsholdbar frisure.

Tip: Smut forbi frisøren og få klippet slidte spidser af. Så bliver håret meget mere medgøreligt.

Gode produkter, der går frisuren til at holde

1: Curve Soft Curl Tong, Ghd, 1.399 kr. Kan købes online HER
2: Hårlak Strong Hold, Maria Nila, 400 ml, 219 kr. Kan købes online HER
3: Volumizing Mousse Weightless, Antonio Axu, 300 ml, 149 kr. Kan købes online HER
4: Volume Fixing Spray, Zenz Organic, 100 ml, 171 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: Derfor skal du bruge hårscrub

Udfordring 4: Du bruger varmeredskaber hver dag, og det slider på håret

Om det er føntørring, krølle- eller glattejern, er det ofte svært at sætte håret uden en eller anden form for varmeredskab – både hvis håret er nyvasket, eller du har sprunget en hårvask over. Vi gør det alle, så i stedet for at løfte pegefingeren guider vi dig her til, hvordan du gør det klogest og beskytter håret bedst muligt.

Løsning 1
Jo sundere dit hår er, des mere kan det tåle. Så plej dit hår så meget som muligt. Brug hårmasker, leave-in-produkter, hårolie og altid et varmebeskyttende produkt.

Løsning 2
Det er også klogt at kigge på dine redskaber. Er dit glattejern, krøllejern eller din føntørrer gammel, er der risiko for, at de varmer håret for meget. De nyere modeller er designet, så de passer på håret og ikke overvarmer det.

Tip: Er du korthåret, er det en fordel at købe glattejern og krøllejern i rejsestørrelse, de er nemmere at anvende i korte lokker.

Gode produkter, der beskytter håret mod varme

1: Regenerating Hair Care Mask, Hair Rituel by Sisley, 200 ml, 615 kr. Kan købes online HER
2: Reflections Light Luminous Oil, Wella, 100 ml, 225 kr. Kan købes online HER
3: Extreme Heat Styling Protection, Björn Axén, 150 ml, 195 kr. Kan købes online HER
4: Styler Gold Mini, Ghd, 1.399 kr. Kan købes online HER

LÆS OGSÅ: 8 flotte (og nemme) frisurer til fest