HÅR

Sådan lufttørrer du dit hår på den helt rigtige måde

Det tager lang tid, det er varmt, man får ondt i armen, det slider på håret – ja, der er mange (gode) undskyldninger for at undgå at føntørre håret efter badet. Her bliver du klogere på, hvordan du kan få håret til at sidde godt ved at lade det lufttørre på den rigtige måde.

Brug for en klipning?

Pænt og cool lufttørret hår, starter med en tur hos frisøren. Få klippet slidte spidser af håret, men hold gerne på længderne, da håret har mindre tendens til et kruset look, hvis der er lidt længde på.

Få dig en frisure, hvor det er meningen, at looket skal være lidt løssluppet og rodet. Tænk Kate Moss eller Sienna Miller-looket: velplejet, men ”rodet” hår.

Læs også: Her er sæsonens fineste frisure, du nemt selv kan sætte

Brug håndklædet rigtigt

Når du kommer ud af badet og tørrer håret, er det vigtigt, at du ikke slider for meget på håret og gnubber løs med håndklædet. Tør det let. Red håret igennem, og kram derefter håret med håndklædet igen. Stille og roligt, så du ikke ødelægger hårets naturlige struktur.

Hvis dit hår har tendens til at blive kruset, er det en god idé at tilføre det lidt produkt. Det kan være et leave-in produkt, som en serum. Jeg anbefaler SachaJuans. Ellers kan en krøllecreme anvendes. Redken laver en fantastisk en. Vigtigst er, at du vælger et produkt, som er designet til lufttørring – og ikke et varmeaktiveret. som så mange stylingsprodukter ellers er.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Er dit hår meget fint, kan en smule olie i hårspidserne anbefales. Det vil nære og holde lokkerne sunde. Tørt og slidt hår ser blot mere tørt og slidt ud, når det lufttørrer, så arbejd med at få noget sundhed ind i lokkerne.

Let it be…

En sidste god ting at huske, når du lufttørrer dit hår, er at lade håret vælge sin naturlige retning. Det vil sige: vent til håret er helt tørt med at style det. Så kan du til gengæld komme flere produkter i håret og style det mere målrettet, hvis du mener, det mangler tekstur.

Pas på i frostvejr

Når det er sagt, så husk at dit hår skal være tørt, før du forlader huset, hvis der er frostvejr udenfor. Ellers knækker dit hår, og det slider simpelthen for meget på det – og desuden risikerer du også at blive forkølet. Vask eventuelt hår om aftenen, og lad det lufttørre, inden du går i seng.