HÅR

Sådan plejer du dit hår om sommeren

Har du tænkt dig at hoppe i bølgen blå, suge en masse sol til dig og dase ved en pool i løbet af sommeren? Så får dit hår brug for ekstra kærlig pleje.

Sol, strand og vand er godt for sjælen, men hård kost for dit hår – og det gælder både naturligt og farvet hår. Derfor er det en god idé at trappe op for ekstra pleje i form af beskyttende og fugtgivende produkter i sommermånederne.

Shampoo

Har du naturligt hår, så kræver det som udgangspunkt ikke den helt store indsats, men du kan med fordel vælge en fugtgivende eller volumengivende shampoo. Er dit hår farvet, så vælg en farvebeskyttende shampoo. Er dit hår allerede ødelagt (måske afbleget for meget?), så vælg en genopbyggende shampoo. Husk altid at afslutte med en tilhørende balsam for at lukke hårstråene, som står åbne efter vask med shampoo.

Maske, kur eller leave-in

Om du vælger hårmaske, hårkur eller leave-in produkt er ikke så afgørende. Det vigtigste er, at du gør noget aktivt for at reparere, give næring til og beskytte håret – minimum to gange om ugen.

Olie

Bliv ikke forskrækket. Olie er ikke lig med fedtet hår. Olie er derimod de dråber, der kan redde dit hår fra at tørre fuldstændig ud. Det tilfører fugt. Kom det i længderne i vådt og/eller tørt hår dagligt.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du din tørshampoo rigtigt

Solbeskyttelse

Solen er hård for huden, men vidste du, at det samme gælder håret? UV-strålerne udtørrer og beskadiger håret, så der er god grund til at bruge produkter med solbeskyttelse i sommerhalvåret. Det kan være via din shampoo, olie eller som en solspray specielt til håret.

Aftersun

Når du læser ovenstående om solbeskyttelse, kan du næsten regne ud, at et godt aftersun-produkt også er vigtigt for at nære håret ekstra med de rette ingredienser, som genopretter hårets sundhed.

Skygge

Det allerbedste, du kan gøre for dit hår i sommervarmen, er faktisk at søge skygge eller bruge hat. Skaf dig en stråhat, bøllehat, kasket, tørklæde for at se chik ud og samtidig beskytte dit hår, når du opholder dig på stranden eller ved poolen.

LÆS OGSÅ: Hårfarven og frisuren du skal kende denne måned

Læs mere om: