HÅR

Sådan plejer du dit hår om sommeren

Sol og badning kan være hård kost for dit hår. IN har spurgt frisør Camilla Bragt Damsgaard, hvordan vi bedst plejer og beskytter håret gennem sommeren. Her er hendes bedste tip til det naturlige, det ødelagte og det farvede hår.

Uanset, hvordan dit hår er i farve og tekstur, vil sommerens sol være hård kost for det. Derfor kræver denne tid ekstra pleje. Læs her, hvordan du plejer dit hår i sommermånederne, hvad enten om det er naturligt, farvet eller ødelagt.

Nederst i artiklen finder du et galleri med produkter, der vil hjælpe med at pleje lige netop din hårtype i solens stråler.

LÆS OGSÅ: STEP-BY-STEP | Sådan får du glansfuldt hår

Naturligt hår

Det naturlige, ubehandlede hår kræver som udgangspunkt ikke den store indsats, men du kan få produkter, der får det til at se ekstra flot ud. Camilla Bragt Damsgaard skelner mellem det ubehandlede fine hår og det ubehandlede normalt til kraftige samt krøllede hår.

Til det fine naturlige hår anbefales en volumenshampoo, der hjælper med at løfte håret og give det ekstra fylde. Plej det herefter med en god, fugtgivende balsam, der udelukkende bruges i længder og spidser, så håret ikke tynges.

Til det kraftigere og krøllede hår anbefaler hun masser af fugt, så her vil en komplet fugtserie bestående af shampoo, balsam og eventuelt en hårmaske være et godt valg.

Som sommerstylingprodukt til det naturlige, ubehandlede hår er en saltvandsspray både nem og effektiv, fordi den giver håret et let hold med en rustik fylde og struktur, der fungerer godt i både fint og mere kraftigt hår. Og til at beskytte håret mod solen foreslår hun en UV-beskyttende spray – eventuelt med antifrizz-effekt, hvis dit hår har tendens til at kruse, når vejret er varmt og fugtigt.

Se, hvilke produkter, frisøren anbefaler til denne hårtype, nederst i galleriet

Farvet hår

Modsat det affarvede hår er det farvede hår ikke nødvendigvis ødelagt, da det er langt hårdere for håret at få trukket pigment ud – som er det, der sker under en lysning – end det er at få tilført ny pigment – som sker, når det farves. Udfordringen for det farvede hår ligger derfor i vedligeholdelse af farvetonen, hvilket især gør sig gældende om sommeren, hvor solen er en væsentlig årsag til, at farven falmer og bliver mat. En farvebeskyttende plejeserie vil derfor være den bedste løsning til farvet hår. Både som shampoo og balsam, men også gerne i form af en ugentlig maske, der dybdeplejer håret og hjælper med at booste farvens glans.

Vælg eventuelt produkter, der indeholder farvepigmenter i din nuance, så hårfarven hele tiden holdes ved lige. Som sommerstyling til det farvede hår bør du vælge både varme- og UV-beskyttelse suppleret med en shinespray, der beskytter farven og holder den glansfuld. Beskyt i øvrigt dit hår med en solhat og sæt det gerne op, når du bader eller soler dig, så det får mindst mulig solpåvirkning.

Se, hvilke produkter, frisøren anbefaler til denne hårtype, nederst i galleriet

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Aldrig mere gult hår

Ødelagt hår

Tørt og ødelagt hår er typisk overbehandlet hår, som ofte udsættes for varmestyling eller regelmæssigt affarves eller lysnes med striber. Især lysningerne slider på håret, da kemien i farven åbner skællaget, så det ikke længere kan beskytte hårets kerne. Dermed knækker og spalter det let og er mere modtageligt for slid fra produkter, børster og stylingredskaber. Du bør derfor vælge proteinholdige produkter, der styrker håret ved at fylde det ud, hvor det er gået i stykker, og jævnligt behandle det med en reparerende hårmaske. Camilla Bragt Damsgaard anbefaler en professionel kurbehandling med Olaplex-systemet.

Som sommerstylingprodukter til det ødelagte hår kan du vælge et leave-in-produkt, der virker genopbyggende og varmebeskyttende, og som samtidig giver let hold. Du bør desuden undgå at få salt- og klorvand i håret, da det ødelagte skællag ikke kan beskytte dit hår mod yderligere udtørring og potentiel misfarvning. En badehætte vil være optimal, men et produkt med UV-filter kan også gå an – eller du kan helt undgå at dyppe håret, når du bader.

Her i galleriet finder du produkter, der vil hjælpe med at pleje lige netop din hårtype i solens stråler:

Plej dit hår om sommeren

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER