HÅR

Sådan studser du dit eget pandehår

Trænger pandehåret til en hurtig opfriskning? Så grib saksen og klip det selv. Læs hvordan her.

Pandehår giver kant til frisuren og indrammer på smukkeste vis dit ansigt, når du har fundet det rette cut til din ansigtsform. En frisure med pandehår kræver dog en del vedligeholdelse for at se skarp ud.

Gider du ikke rende til frisøren hver og hveranden uge for at få klippet pandehåret? Så grib saksen og klip det selv. Øvelse gør selvfølgelig mester, men giver du dig tid de første par gange og anskaffer du dig en god og skarp saks, så er det investeringen værd. På den måde kan du studse pandehåret, når du vil, og sikre dig, at det altid fremstår skarpt og fuldender resten af din frisure.

Inden du går i gang, er det en god idé, at du har talt med din frisør om, hvordan du klipper dit pandehår bedst, så du er opmærksom på, hvordan du griber dine eventuelle hvirvler an og hvor langt ud, du skal klippe dit pandehår, når du først går igang selv. 

Sådan studser du selv dit pandehår trin for trin

 • Vask dit hår og tør det. Red det herefter i en skilning, du plejer at have. 
   
 • Tag en lille tot hår mellem dine fingre, og hold fingrene, som du gerne vil have, at dit pandehår skal klippes: det vil sige, at du skal holde det vandret, hvis håret skal klippes lige, og skråt, hvis pandehåret skal klippes sådan. 
   
 • Sørg for, at du har en skarp saks og gerne en saks, som er lavet til at klippe hår. Som alternativ kan du bruge en neglesaks, da den giver dig mere kontrol, når du klipper. Vær sikker på, at den er skarp og ikke sløv.

Du kan finde en god saks her.

 • Prøv at bruge saksen til at skære håret af i stedet for at klippe det. Klipper du dit pandehår helt vandret, så kan det hurtigt komme til at se meget skarpt ud. Ved at skære håret får du i stedet en linje, der ser mere blød ud.
   
 • Tag det stille og roligt, når du først går i gang med saksen og klip lidt ad gangen. På den måde undgår du, at du klipper store stykker skævt, som du ikke kan rettet op på igen. Tag dig god tid og klip lidt men godt.

Læs også: Overvejer du at få klippet pandehår?

 • Det er en fordel at starte med at klippe fra midten og forsigtigt udad, indtil du når midten af dit højre øjenbryn. Stop her, og gentag så fra venstre side. 
   
 • Som udgangspunkt skal du ikke klippe længere ud end til midten af øjenbrynet. Ofte sidder der en pandehårshvirvel der, som kan være svær at styre, hvis du klipper ind i den. 

Voila! Knivskarpt pandehår.