Annonce
HÅR

Sandt eller falsk? Her er de største myter om vinterhår

Knækker dit hår i frostvejr, og er det en fejl at fugte håret med olie, hvis det i forvejen er fedtet? Få testet de største hårmyter her, så dine lokker får den helt rigtige pleje hele vinteren.

Dit hår ændrer sig om vinteren. De iskolde temperaturer og den lave luftfugtighed sætter dit hår på en prøve og kræver noget mere af din hårplejerutine. Men der er ingen grund til at tro på alt det, du læser og hører. Der findes nemlig en masse myter om hårpleje - særligt om vinteren - som du ikke skal tro på, hvis du gerne vil have bløde og glansfulde lokker året rundt.

Her får du sandheden om fem klassiske hårmyter, du sikkert har hørt før. 

Myte: Dit hår vokser langsommere om vinteren

SANDT! Når det er koldt, sender din krop blodet mod dine organer for at opretholde din kropstemperatur. Det betyder, at din hovedbund får mindre blodcirkulation. Om sommeren bliver din hovedbund stimuleret af øget cirkulation, som får dit hår til at vokse op til 15% hurtigere end om vinteren.

Tip: Udnyt hårvasken til at give din hovedbund en stimulerende massage for at få gang i blodcirkulationen.

Myte: Jo mere balsam, jo bedre

FALSK! Du behøver ikke fedte hele dit hår ind i store mængder balsam, når det er vintertørt. Følg anvisningerne på produktet og fordel en passende mængde balsam i hårlængderne. Lad det sidde i et par minutter, inden du skyller det ud. Hvis din balsam ikke er beregnet til at sidde i håret i timevis, så får du intet ekstra ud af at lade den sidde i længere tid.

Tip: 3 Minute Miracle fra Aussie er en hårkur, der kun skal sidde i håret i tre minutter for at give dig den fulde virkning. Det betyder, at du får masser af fugt uden at skulle bruge ekstra tid i badet.

Myte: Du må ikke bruge hårolie, hvis du har fedtet hår

FALSK! Selv om du har fedtet hår, vil dine lokker takke dig for ekstra fugt i vintermånederne, hvor den lave luftfugtighed tørrer håret ud. Men hvis du har en tendens til fedtet hovedbund, skal du naturligvis kun bruge hårolie i spidserne.

Tip: Du skal typisk kun bruge en enkelt dråbe hårolie, hvis du er på vej ud af døren og vil undgå, at dit hår ser fedtet ud. Men om natten kan det godt trække et par dråber. Massér olien godt ind i spidserne, og lad den virke natten over for at vågne med blødt og lækkert hår.

Myte: Vådt hår knækker i frostvejr

SANDT! Hvis du går ud i frostvejr med vådt hår, kan dit hår faktisk fryse og derefter knække af. Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dit hår er helt tørt, inden du går ud.

Tip: Hvis dit hår stadig er fugtigt, når du skal ud af døren, så pak det godt ind i en hue og et halstørklæde.

LÆS OGSÅ: 7 geniale tip mod statisk hår

Myte: Dit hår bliver “for vant” til produkter, så de holder op med at virke

FALSK! Dit hår bliver ikke resistent overfor dine produkter. Det er faktisk dit hår, der ændrer sig og får nye behov. Dit hår kan ændre længde, struktur og tykkelse, og når der sker ændringer kan det være, at dine gamle produkter ikke længere virker på samme måde, som du er vant til.

Tip: Du behøver ikke at skifte hele din hårplejeserie ud, hvis du oplever, at du har mere tørt hår om vinteren. Supplér i stedet med en hårkur eller en nærende olie, der giver mere fugt.

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Scent-sational Mist 100 ml.

Miracle Moist-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret.

Miracle Moist-serien indeholder ekstrakt fra macadamianødder, som har hjemme i Australien. Serien giver masser af pleje og fugt til vintertørt hår, og Omega-7-indholdet i seriens 3 Minute Miracle-hårkur vil gøre dit hår silkeblødt.

 

Læs mere om: