Annonce
HÅR

Sarah Zobel: ”Jeg har ikke tørt hår, jeg har tørstigt hår”

Psykolog Sarah Zobel fik et lidt hårrejsende tilbageblik i en snak om hendes tidligere frisurer. Den tidligere model priser sig dog lykkelig for de gode hårplejevaner, der har sørget for, at hendes hår har holdt sig sundt og lækkert hele vejen.

Foran Sarah Zobel ligger en bred vifte af magasinforsider og forskellige udklip fra ugeblade. Sarah Zobel holder grinende et par stykker op.

- Jeg har haft nogle afskyelige frisurer. Når jeg kigger tilbage på gamle billeder, kan jeg godt tænke: Hold kæft, hvor så jeg ud. Jeg har haft meget kort hår, hvor det var helt kort i nakken og lidt langt foran og også meget længere, end det er nu. Det har været farvet rødligt, lyst og også meget mørkt. Så jeg har ikke været rigtig god ved mit hår. Det har fået tæsk i løbet af årene.

Modelarbejdet tager en del af skylden for de ”tæsk”, håret har fået, for det var ikke unormalt, at Sarah Zobel fik hele håret touperet eller crepet, når hun var på job. Men privat har hun også altid syntes det var sjovt at lege med hårets udtryk og prøve forskellige ting af.

For Sarah Zobel betyder håret meget, og hun mener, at lækkert hår er vigtigere for hendes generelle udstråling end både tøj og makeup. Men hun elsker stadig at lege med sin frisure og bruge håret som en accessory, der kan være med til at forme et look.  

- Hvis jeg skal til et event, kan jeg sagtens finde på at sætte håret op. Det kommer an på, hvad jeg skal, og hvad jeg har på. Det er en uskreven regel, at hvis min kjole er højhalset, så sætter jeg håret op, så kjolen kan få plads og taletid. Men hvis jeg er mere bar, er det meget flot med håret nede.

Hårpleje holder håret langt

Det er sværere at bevare længden på håret, når man bliver ældre, fordi håret bliver tyndere. Sarah Zobel kan godt lide den længde, hun har nu, og vil gerne holde på den.

- Jeg har også slidt mit hår med alle de hårfarver og frisurer. Derfor er det vigtigt for mig at pleje håret med balsam og hårkur. Jeg er ikke den allerbedste til det, men jeg kan se markant forskel på, når jeg gør det.

Sarah Zobels naturlige krøller sætter også krav til hendes hårplejerutiner – især om vinteren, når frostvejret gør hendes hår mere kruset.

- Når man har naturlige krøller, bliver håret mere tørt og kruset at se på. Min frisør har altid sagt til mig: "Sarah, du har ikke tørt hår, du har bare tørstigt hår".

Sarah Zobels tip til ”tørstigt hår”:

- Faktisk lader jeg ofte en balsam eller en kur blive i mit hår, når jeg er færdig med at tage bad. Så jeg skyller den ikke ud. Eller hvis jeg har vasket håret, så putter jeg en kur i håndklædetørt hår og lader det tørre naturligt. Så suger det ind. For når man har krøller fra naturens hånd, så bliver det også mere tørt og ”frizzy” at se på, og den der ”frizz” gider man specielt ikke om vinteren, når det er tørt nok i forvejen.

Grå fremtid?

Det er jo et spørgsmål, hun får i ny og næ, men Sarah Zobel er ikke helt klar til at omfavne det grå hår endnu, selv om hun synes, det kan være meget pænt.

- Hvis man kan bevare strukturen, er det lækkert. Nu må vi se, hvad vej det går.

Tørt - eller "tørstigt" - hår har brug for ekstra meget fugt. Hvis du har samme hårtype som Sarah Zobel kan du med fordel bruge balsam, hver gang du vasker hår - og hårkur hver uge. I Aussies Nourish-serie finder du alt den fugt, du skal bruge. Serien indeholder hamp-ekstrakt, der er den nyeste stjerneingrediens i skønhedsverdenen. Hamp-ekstrakt er en af de mest potente sammensætninger af planteproteiner, der findes i naturen. Derfor er Nourish-serien særligt fugtgivende til dig med tørt og kruset hår.

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Miracle Oil 100 ml.Nourish-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Miracle Oil 100 ml.

Nourish-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

Dit hår har brug for pleje hele livet for at se sundt og velplejet. Giv dit hår ekstra kærlighed med produkter fra Aussie, der er skabt til at få det bedste frem i dit naturlige hår.

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret. Nourish-serien med hampefrø-ekstrakt indeholder shampoo, balsam, hårkur og olie. Serien tæmmer hår, der har tendens til at filtre og kruse og efterlader håret blødt og gennemplejet.

 

Læs mere om: