HÅR

SKØNHED | 2 nemme DIY masker til din hårpleje

Få blødere lokker, sundere spidser og en velplejet hovedbund med få ingredienser, som du kan finde i dit køleskab. IN har samlet 2 hurtige og nemme opskrifter til din hårpleje.

DIY hårpleje

Om det er for at sparre penge eller blot fordi du vil sikre dig, at du kun bruger 100 procent organiske og økologiske ingredienser til dit hår – så kan disse hjemmelavede opskrifter blive din nye go-to skønhedsrutine, når du gerne vil forkæle dit hår med lidt ekstra pleje.

De fleste ingredienser har du sikkert allerede i dit køkken og opskrifterne er simple og lette at følge. Så er du løbet tør for din yndlings hårmaske, så frygt ej – vi har hjælpen til dig lige her.

Her får du opskriften på 2 simple masker til dit hår:

Glansfulde og velduftende lokker

Dette er den nemmeste leave-in-conditioner, du vil finde. Den gør dit hår blødt og nemt at redde ud, samtidig med, at det får en smuk glans og dejlig duft – helt efter eget valg.

INGREDIENSER:

  • 1 dl. desinficeret vand
  • 1 spsk. kokosmælk (bedst fra dåse)
  • 10 dråber essentielle olier

FREMGANGSMÅDE:

Kog vand fra vandhanen i min. 5 minutter og lad det derefter køle af. Pisk kokosmælk og vand sammen med dine valgte essentielle olier. Du vælger selv, hvilke olier du vil putte i din mix alt efter, hvilket resultat du vil opnå, og hvilke dufte du fortrækker – og du kan sagtens mixe flere dufte. Spray blandingen i håndklædetørt hår og red ud.

TIP: Rosemarinolie er med til at give mere glans i håret og lavendelolie er god til at pleje tørt hår. Mix evt. blandingen med få vaniljedråber, da dette dufter helt fantastisk sammen med kokos.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | De bedste SOS hårpleje produkter til tørt hår

Slut med tørre spidser og hovedbund

Der er ingen tvivl om, at kokosolie er et must-have når det kommer til hjemmelavede skønhedsprodukter. En god kokosolie kan redde stort set alle slags hud- eller hårproblemer – og denne maske er ingen undtagelse.

INGREDIENSER:

  • 1 spsk. kokosolie
  • ½ avokado
  • 1 æg

FREMGANGSMÅDE:
Blend det hele godt sammen – enten put det hele i en blender eller brug en stavblender. Påfør masken i sektioner af håret og arbejd dig fra rødder til spidser. Lad masken sidde i 15 minutter og skyl den derefter ud som du plejer. Resultatet vil være silkeblødt og skinnende hår.

TIP: Hvis du har problemer med skæl eller særligt tør hovedbund, så mix 1 tsk kokosolie med 2 dråber lavendelolie og 6 dråber Tea Three olie og massér blandingen ind i hovedbunden inden masken. Dette lille trick fjerner skællet og reparerer din tørre hovedbund med det samme!

LÆS OGSÅ: Få en smukkere og blødere hud – indefra