HÅR

SKØNHED | Farvel til trist vinterhår

Når det er koldt udenfor, kan det være svært at bevare håret lige så smukt og glansfuldt som om sommeren. Den fugtige luft får det til at kruse og vinterhuen kan få hovedbunden til at klø. Her er tre gode tips til et sundere og flottere vinterhår.

Selvom du måske gør præcis det samme, som du plejer, kan håret pludselig te sig helt anderledes - især når vejret er, som det er nu. Nemlig koldt, blæsende og fugtigt, men med nogle gode tips kan du nemt få håret på ret køl igen.

LÆS OGSÅ: Ugens udvalgte skønhedsfund | Naturlige vitaminer til huden 

1. Lav om på plejerutinerne

Egentlig er det logisk, men vi kan godt glemme det lidt alligevel. Ligesom din hud har håret også brug for plejeprodukter, der passer til årstiden. En hårolie er genial at bruge i vintermånederne, da den udover at modvirke krus i det fugtige vejr, også giver en flot glans og masser af pleje til de tørre spidser. Varm gerne nogle dråber olie op mellem hænderne og kør så hænderne igennem længderne, så du får samlet de små strithår. Undgå at komme for tæt på hovedbunden, så håret ikke klasker sammen.

Denne olie er meget nærende, men fungerer også rigtig godt til fint og tyndt hår.

Wella Sp Luxeoil Reconstructive Elixir 100 ml, 279 kr.
Fås online HER

2. Husk din hovedbund

Dette gælder ikke kun, hvis du har en tør eller irriteret hovedbund. Varmt vand, varmen fra hårtørreren og tør radiatorluft er hårde odds for en hovedbund. Huden på hovedbunden er nemlig lige så tynd som den i ansigtet og har brug for pleje. En almindelig shampoo renser håret, men den gør ikke så meget for hovedbunden. Kan du mærke, at din hovedbund strammer, kløer eller spænder, så kan du bruge en special shampoo, som beroliger og giver fugt til hovedbunden.

Hvis det ikke er nok med shampooen alene, kan du også få helt målrettede produkter, som bruges direkte til hovedbunden som ekstra pleje. Undgå at bruge tørshampoo, da det suger fedt op fra hovedbunden og kan irritere en i forvejen tør hovedbund. Hvis du kan, så nøjes med at vaske håret hver anden til tredje dag for at skåne hovedbunden.

Scalp Relief Soothing Balance Shampoo, Redken, 300 ml, 123 kr.
Fås online HER

Dette produkt fordeles i hovedbunden, masseres ind og skal virke i 10 minutter. derefter vasker du hår og sætter det som det plejer. Dry Scalp Treatment, Moroccanoil, 45 ml, 209 kr.
Fås online HER

3. Forstå silikoneprodukter

Hænger dit hår slapt ned og er tungt, selvom du vasker det regelmæssigt? Så kan det være, at din shampoo indeholder vand-uopløselige silikone, som blot lægger sig om hårstrået og gør det tungere og tungere for hver hårvask. Medmindre du har et stort, kruset eller uregerligt hår, vil du ikke have glæde af den fornemmelse. For at undgå det, er en god tommelfingerregel at kigge lidt på deklarationen på din shampoo, for ofte ender silikoneindholdsstoffer på endelser som -cone eller -xane.

Blossom Shampoo, Rudolph Care, 240 ml, 225 kr.
Fås online HER 

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan passer du på din hud om vinteren

Læs mere om: