Annonce
HÅR

Skru ned for elektriciteten: 7 geniale tip mod statisk og kruset hår

Skriger dit hår på fugt hele vinteren? Her er de hårplejevaner – og et lille arsenal af ’quick fixes’ – du har brug for, hvis din krusede manke mangler fugt og glans.

Forvandler dit naturlige fald sig til et kruset og elektrisk mareridt i vintermånederne, så er det nu, du skal i gang med at ændre hårplejevanerne. Krus får håret til at virke tørt og glansløst, og hvis det ovenikøbet har en tendens til at blive statisk i vintermånederne, skal det have endnu mere fugt.

For at kunne forstå, hvordan du bedst tæmmer det statiske hår, er det en god idé at vide, hvorfor håret lige pludselig bliver elektrisk om vinteren.

Derfor får du elektrisk hår om vinteren

Statisk elektricitet opstår, når to forskellige ting bliver gnedet mod hinanden. Processen sender elektroner fra den ene ting til den anden. Den ting, der mister elektroner, bliver positivt ladet, og den ting, der får elektroner bliver negativt ladet. Det er for eksempel det, der sker, når du har elektrisk hår, efter du har taget din hue af. Dit hår er fyldt med elektroner, og når der ikke er fugt i luften, bliver elektronerne ladet. Og så bliver det hårrejsende…

De bedste tip mod kruset og statisk hår

  • Fugt er alfa og omega i kruset hår – særligt om vinteren, hvor den kolde tørre luft udtørrer hovedbunden. Tørt hår er også mere tilbøjeligt til at blive elektrisk. Plej håret med fugtgivende shampoo og balsam, og brug en fugtgivende hårkur 1-2 gange om ugen.
  • En plastikkam eller -børste er kruset hårs værste fjende. De gør dit hår endnu mere statisk. Vælg i stedet en børste med naturhår eller en kam i træ eller metal.
  • Hår med krøller eller naturligt fald bliver mere tørt, fordi hovedbundens naturlige olier har en mere snørklet rejse ned gennem håret. Du kan give dit lange hår ekstra fugt med en hårolie. Brug et par dråber i enten tørt eller vådt hår.
  • Vask ikke dit hår hver dag, hvis du gerne vil have det bedste ud af hovedbundens naturlige olier. Hold dig til hårvask hver anden dag, og sørg for at bruge fugtgivende og plejende shampoo og balsam.
  • Tørreark – eller ”dryer sheets”, som de kaldes på engelsk – er små servietter, der ryger med i tørretumbleren for at holde vasketøjet fri for statisk elektricitet. Du kan med fordel også bruge dem til at tørre din hovedpude af inden sengetid, så du undgår statisk hår i løbet af natten.
  • Lad tyngdekraften gøre arbejdet, og gør dit hår tungere med en lille smule balsam i spidserne, som du ikke skyller ud. Kruset og krøllet hår er tørstigt og kan sagtens tåle lidt ekstra balsam.
  • Masser af fugt og pleje og gode vaner sikrer hår, der ser lækkert ud hele vinteren, men hvis du står i en elektrisk nødsituation, kan du lægge håret ned ved at spraye hårlak på hårbørsten og rede håret igennem.

Hamp – den nye ingrediens, du bør kende

Hampplanten er rykket ind i badeværelsesskabene som det nyeste skud på stammen af hypede skønhedsingredienser. Med god grund. Hampolie (det ikke-euforiserende stof CBD, som kommer fra cannabisplanten) er pakket med proteiner og vitaminer, der hjælper håret med at holde sig sundt og glansfuldt. Hampolie styrker både hårsæk og hårstrå, så håret ikke knækker. CBD betragtes nu som et vidundermiddel på linje med nærende vitaminer, kosttilskud og andre 'superfoods'.

Shampoo 300 ml, Balsam 250 ml, 3 Minute Miracle 250 ml, Miracle Oli 100 ml.

Nourish-serien forhandles i Normal, føtex og Bilka. Produkterne kan købes online her.

Om Aussie

A er for Australian, hvor Aussie har sine rødder. Alle produkter er skabt med udgangspunkt i autentiske australske ingredienser, der er håndplukket fra forskellige dele af kontinentet. Aussies ambition er at give dit hår glans, styrke og en masse pleje – uden at det bliver kompliceret.

Nourish-serien med hampekstrakt indeholder shampoo, balsam, hårkur og olie. Serien giver masser af pleje og fugt til vintertørt hår og holder håret sundt og stærkt, så det kan vokse sig længere.

 

 

Læs mere om: