HÅR

STEP-BY-STEP | Sådan får du glansfuldt hår

Vi drømmer alle om lokker, der skinner sundt og glansfuldt. Ligegyldigt, hvordan din hårtekstur er, kan du få en lækker, skinnende manke ved at følge disse råd. Psst… Få 9 ekstra tips og tricks til skinnende hår nederst i artiklen!

Her får du tips, tricks og trylle-produkter til alt fra skadet, fint, krøllet og tykt hår, som mangler fugt og glans.

Det er utroligt vigtigt, at dine hårprodukter passer til din hårtype og hårets tekstur samt, hvordan du dagligt behandler det, for at få det bedste resultat.

Du kan her læse råd og guidning til de forskellige hårtyper, og nederst i artiklen, vil du få 9 ekstra tips og tricks til at opnå lækkert, skinnende hår.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | De bedste SOS-produkter til tørt hår

Hvis dit hår er meget ødelagt

Hvis dit hår er slidt og ødelagt, så er det vigtigt, at du forbedrer din anvendelse og kvaliteten af din balsam, for at få håret til at se mere skinnende ud.

Når dit hår er håndklædetørt, brug da en leave-in conditioner (balsam) på de ødelagte områder. Dette vil som oftest være fra ørene og ned til spidserne.

Derudover er det vigtigt at investere i en dybdegående og plejende hårmaske af høj kvalitet, som du kan bruge minimum én gang om ugen. IN anbefaler disse produkter til ødelagt hår:

Hårmasker til ødelagt hår

1. Hvis du har fint hår: Nutritive Masquintense, Kérastase 200 ml., 310 kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt, kraftigt eller krøllet hår: Excellium Taming Treatment, BC, 150 ml., 190 kr. Købes online HER

Leave-in-conditioner (balsam) til ødelagt hår

1. Hvis du har fint hår: Advanced Split End Therapy, GHD, 100 ml., 300 kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt, kraftigt eller krøllet hår: Just Smooth Control, Goldwell, 200 ml., 160 kr. Købes online HER   

Hvis du bruger mange styling-redskaber

Selvom hårtørrer og glattejern kan være med til at ødelægge håret, er det de eneste ting, som kan være med til at give dig et glattet look - midlertidigt.

Dit hår har nemlig brug for varme, for at blødgøre hvert hårstrå og få det til at blive glattet helt igennem. Ultimativt ville det bedste være at bruge en hårtørrer til længderne og glattejernet til spidserne.

Husk altid at brug en varmebeskyttende creme, inden du anvender dine styling-redskaber. Derefter skal du bruge en serum, der tæmmer dine lokker og får dem til at skinne lækker. IN anbefaler disse produkter til styling:

Varmebeskyttende creme

1. Hvis du har fint hår: Discipline Keratine Thermique, Kérastase, 150 ml., 230 kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt, kraftigt eller krøllet hår: Oud Royal Mega Curl Enhancer, Philip B, 178 ml., 470 kr. Købes online HER 

Serum til stylet hår


1. Hvis du har fint hår: Smoothing Super Shinny Serum, Paul Mitchell, 150 ml., XX kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt, kraftigt eller krøllet hår: Smooth and Finish Serum, GHD, 30 ml., 240 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: 5 nemme håropsætninger til hverdag og fest

Hvis du har glat hår af natur

Glat hår er perfekt for et naturligt skinnende look, da hårets yderste (glatte) lag vil reflektere lyset bedre.

For at få et maksimalt shine skal du, efter du har vasket dit hår med shampoo og balsam, skylle det i koldt vand i 3-5 sekunder. Dette hjælper med at forsegle balsammen omkring hvert enkelt hårstrå – hvilket derved giver mere shine og gør håret nemmere at style.

Når du har føntørret dit hår og børstet det, kan du påføre en smule let serum eller olie, for at undgå elektriske og krusede lokker.

Serum til glat hår

1. Hvis du har fint hår: Liss Unlimited KeratinOil Komplex Double Serum, L’Oreal, 30 ml., 170 kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt hår: Smooth Infusion Style Prep Smoother, Aveda, 100 ml., 317 kr. Købes online HER

Olie i sprayform til glat hår

1. Hvis du har fint hår: Shine Spray, MoroccanOil, 50 ml., 129 kr. Købes online HER
2. Hvis du har tykt hår: Reflections Oil, Wella, 100 ml., 225 kr. Købes online HER

Hvis dit hår er krøllet

Krøllet hår er ofte sværere at få til at blive glansfuldt og skinnende, fordi hårets yderste lag er mindre og kortere, hvilket får håret til at se splittet og slidt ud – og det fjerner den glans man gerne vil opnå.

Derfor er det vigtigt, at du bruger en fugtgivende shampoo og balsam når du vasker hår. Brug leave-in-conditioner (balsam), der er særligt velegnet til krøllet hår og slut af med et produkt mod kruset hår.

Derudover er det en god idé at have en shinespray med i tasken, som du kan bruge i løbet af dagen.

1. Shampoo til krøllet hår: Momo Shampoo, Devines, 250 ml., 190 kr. Købes online HER
2. Balsam til krøllet hår: Love Curl Conditioner, 250 ml., 225 kr. Købes online HER
3. Shinespray til krøllet hår: Luminous Shine Mist, Alterna Bamboo, 100 ml., 240 kr. Købes online HER

9 Tips & tricks til glansfulde lokker

  1. En dybdegående hårmaske gør hele forskellen, når det kommer til sundt og glansfuldt hår, husk derfor at bruge en hårmaske én gang om ugen.  
  2. Hvis du har krøllet hår af natur, så brug dine fingre til at separere dine krøller så snart det er tørt. Hvis du bruger en børste, vil dit hår blot kruse, når du redder det igennem.  
  3. Hvis du har tildens til at vælge at farve dit hår derhjemme i stedet for hos frisøren, er det vigtigt, at du bruger en shinespray som beskytter og styrker din hårfarve.
  4. Aldrig påfør olier, shinesprays eller andre fede produkter for tæt på din hovedbund – dit hår vil blot se fedtet og beskidt ud.
  5. Pas på med at påføre serums eller shinsprays til normalt eller tykt hår, hvis du har fint skandinavisk hår. Det er vigtigt, at du vælger en let serum eller spray, så dit hår ikke bliver tynget ned eller fedtet.
  6. Hvis du krøller eller glatter dit hår med et krølle- eller glattejern, skal du være forsigtig med ikke at bruge for mange produkter inden. Hvis du bruger produkter som ikke er designet til at blive varmebehandlet, kan du ”koge” dit hår, som i sidste ende vil ødelægge det.
  7. Brug aldrig en hårbørste af plastik når du redder dit våde hår ud. Det vil strække håret og til sidst knække det. Brug i stedet en plastikbørste til at børste med, når du føntørrer - så opnår du et mere glansfuldt resultat.
  8. Hvis du i en periode har brugt alt for mange produkter, kan dit hår komme til at se trist og kedeligt ud – fordi de produkter du bruger, ikke længere kan trænge ind til hårstråene. Brug derfor en shampoo, der udrenser i dybden og detoxer dit hår, i minimum 7 dage.
  9. Hvis du ønsker helt glat hår, så spray lidt hårspray på din børste før du kører den igennem dit hår, når du har glattet det. Så holder dit look meget længere og bliver ikke elektrisk.

- Happy Hairday fra IN!

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Snyd dig til perfekt hår på 5 minutter

 

Læs mere om: