HÅR

IN TESTER | Permanent hårfjerning

Permanent hårfjerning er en proces, og selv om der måske er lang tid til din næste ferie eller den næste fest, hvor du skal vise de bare ben frem, er det ikke for tidligt at begynde, hvis du gerne vil i gang med permanent hårfjerning. Tværtimod! IN har testet processen for dig.

Permanent hårfjerning skiller vandene

Efter jeg har testet permanet hårfjerning, har jeg siden hen fundet ud af, at det er et emne, som virkelig kan skille vandene. Der kan næsten gå kønspolitik i debatten om, hvorvidt der må være hår under armene, på benene eller ej. Den debat vil jeg i denne sammenhæng hoppe let og elegant henover og blot sige, at jeg personligt takkede stort ja, da jeg fik muligheden for at teste.

LÆS OGSÅ: Skønhedsredaktørens favorit | Beauty-gadget til hårfjerning

Hvordan fungerer laserbehandlingen?

Processen med laserbehandling foregår således, at når laserlyset rammer pigmenten i hårstrået omdannes lyset til varme. Varmen ledes via håret ned i hårsækken, som ødelægges og dermed kan den pågældende hårsæk ikke længere producere nyt hår. Fordi lyset skal ledes gennem farve, er det vigtigt, at håret er mørkt, og da jeg lyshåret fra naturens hånd, er det derfor ikke alle hår på benene, som laseren kan fange.

Hvordan var forløbet?

Jeg har været i behandling i cirka ni måneder – med omkring tre måneders mellemrum. Håret gennemgår nemlig tre faser: vækstfase, afstødningsfase og hvilefase. Når håret er blevet behandlet, går der en periode, hvor håret bliver afstødt – det kan tage ca. 2 uger – herefter har håret en hvilefase, hvor der ikke kommer hår frem. Hvilefasen bliver længere og længere, alt efter hvor mange behandlinger, du har fået. Derefter starter vækstfasen, hvor håret igen kommer ud. Alt efter hvilken type hår man har – altså hvor meget, hvor mørkt og hvor kraftigt det er, vil hvilefasen variere, og dermed også hvor mange behandlinger, det vil kræve. Jeg vil anbefale at tale med behandleren inden og få hendes vurdering af, hvad det vil kræve. Det vil også være meget rart i forhold til vurdering af budgettet.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vil have fjernet hår permanent?

Du må ikke have været i solen fire uger inden, hvilket blandt andet gør, at det er smart at starte behandlingen om vinteren, inden forårssolen begynder at komme frem. Grunden til at du ikke må være brun, er at laseren som sagt reagerer på lys, og du dermed risikerer at blive brændt på huden. Jeg har en enkelt gang prøvet at komme til en aftalt behandling, hvor jeg blev afvist, fordi min behandler Kathia vurderede, at der var risiko for, at jeg kunne blive brændt. Selvfølgelig var det da lidt irriterende, fordi jeg lige havde set frem til en behandling, men mest af alt oplevede jeg det som betryggende, fordi der ikke bliver taget nogen chancer med mit helbred.

Af samme årsag vil jeg også anbefale at tjekke stedet grundigt inden du begynder et behandlingsforløb. Du kan for eksempel tage en snak med klinikken før du booker og høre, om de har en læge tilknyttet, hvilket er et krav, hvor længe de har udført behandlinger etc. Der er desværre flere (skræk)historier om kvinder, som har fået lavet laserbehandling og er blevet brændt med efterfølgende permanente ar.

Konklusion?

Jeg er og har været meget glad for resultatet. Jeg synes, at det er så pænt og praktisk at være hårfri under armene og på benene, og jeg synes, at det er pengene værd. Det gør lidt ondt, når laseren brænder håret i armhulen, men fordi smerten kun er imens laseren rammer hårstrået, og fordi arealet med hår er så lille, er det absolut udholdeligt. På benene kunne jeg slet ikke mærke det.

Behandlingerne er betalt af og udført hos Supreme Elipse af Kathia Tuxen. Det har ikke haft indflydelse på bedømmelsen.

LÆS OGSÅ: Modne kvinder hitter på nettet