HÅR

TREND | Smyk dit hår

Smykker i håret er en perfekt måde at tilføje glamour til dit hår. Om det skal være delikat og feminint eller dramatisk og vovet, er op til dig. IN har set nærmere på tendensen og giver dig her tips og tricks til, hvordan du kan bruge dine egne smykker i håret.

Årets trend: smykker til dit hår

Modeugerne i New York, London, Milano og Paris talte deres tydelige sprog: Hårtrenden lige nu lyder på ek-stravagante hårsmykker. Dolce & Gabbana viste metalliske kroner, Tommy Hilfiger smykkede sine modeller med glitrende diademer, og Alexander McQueen havde været en tur i mormors smykkeskrin.

– Håret er snoet og sat op med en hel bunke smykker på toppen, fortalte hårstylist Guido Palau, som stod bag de mange smukke hårkreationer til McQueens AW16-show.

– Det er romantisk, men der er noget tilfældigt og forkert ved det. Jeg er stor fan af hårpynt – det kan være vintage og behøver ikke at være dyrt. Jo mere excentrisk udseende, jo mere stil har det, sagde han også.

Den nyeste mode inden for hår og accessories, direkte fra den røde løber, catwalken og gaden.

Og de funklende kroner, diademer og tiaraer er ikke kun for prinsesser i pastelfarvede skrud. Tommy Hilfiger sendte supermodel og it-girl Gigi Hadid ned ad catwalken i en maritimt inspireret kjole med et diadem i håret. Og til samme show optrådte modeller i store striktrøjer og parkaer med pelskrave – og glitrende smykker i håret. Hos det italienske modehus Moschino gik modellerne ned ad catwalken med dyster smokey eyes-makeup, bogstaveligt talt udbrændte, sodede kjoler – og funklende diademer på hovedet.

Dolce & Gabbana legede også med det royale hovedstykke i den SS17-kollektion, som blev vist under modeugen i Milano i september. Kroner og enorme hårsmykker blev på utraditionel vis sat sammen med alt fra T-shirts og jeans til jakkesæt og militærinspireret overtøj.

LÆS OGSÅ: TREND | Hår med glamour

Kroner og diademer er altså hoppet ud af de kongeliges klædeskabe og ind i hverdagsgarderoben.

De er stadig oplagte til fest, men de kan også styles råt og give et afslappet look med jeans og flade sko et feminint touch.

Til Met Gala så man flere overdådige hårudsmykninger. Kate Bosworth havde en moderne fortolkning af en klassisk krone på. Madonna havde en halskæde på hovedet, så det lignede et løst, glitrende hårbånd, og Allison Williams havde metalliske clips i håret.

Sådan bruger du smykker i håret

1. Du kan vikle halskæder og armbånd rundt om en knold eller hestehale og sætte dem fast med hårnåle. Du kan også bruge hvilken som helst halskæde med et vedhæng og lade vedhænget hænge ned i panden som Madonna. Du sætter den blot fast med hårnåle.

2. Hvis du har en perlehalskæde, kan du vikle den rundt om din hestehale, men lade et stykke af halskæden hænge frit i selve hestehalen. Hvis du har en kort perlehalskæde, kan du åbne den og sætte den fast på baghovedet med hårnåle på hver side, så den danner en løs bue, ligesom en hårbøjle, der er faldet bagover.

3. Du kan skabe illusionen om et lille diadem ved at sætte en broche i en topknold eller høj hestehale. Du kan også lave en knold og placere brochen under knolden – det giver et ekstra fint look, hvis brochen har et lille vedhæng.

4. Du kan også give dig i kast med den nyeste hår-accessory-mode med ‘piercede’ fletninger, som bl.a. Kim Kardashian er blevet set med. Du sætter bare dine fingerringe ind hårtotterne, mens du fletter.

Inspiration på Instagram

Ønsker du mere inspiration til udsmykning af håret? Så tjek disse Instagram-profiler ud:

Til venstre og i midten: @_ivchic_, til højre: @artgarments, der viser pyntet hårmode gennem flere århundreder.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Læs mere om: