HÅR

Ugens udvalgte skønhedsfund | Velduftende hår

Nogle gange handler det om den lille luksus på en grå hverdag, som gør livet lige en lille smule bedre. Skønhedsekspert Silke Grane har fundet et produkt, som måske ikke er nødvendigt at have, men det giver en følelse af ren forkælelse.

Jeg har altid bedst kunnet lide, at håret dufter friskt og rent - uden for mange parfumerede produkter. Men her er et produkt, som giver duft til håret på den helt rigtige og lækre måde.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Bambiøjne med den rette mascara 

Når man har arbejdet med skønhed i så mange år som jeg, bliver man lidt en kræsenpind, når det kommer til parfumer. Men jeg faldt med det samme for denne parfume, som ikke er en helt almindelig parfume, men er beregnet til håret. Umiddelbart lyder det ikke så lækkert, men det er ikke meningen at den skal erstatte en hårvask, men blot give håret en let, lækker og eksklusiv duft.

Denne økologiske hårparfume er udviklet af den britiske frisør Tabitha James Kraan, som kun arbejder med økologiske ingredienser, og det er der også i denne duft. Faktisk indeholder den hele 99,5% certificerede økologiske ingredienser. Der er heller ingen alkohol i hårparfumen, hvilket gør den mere skånsomt for håret, da alkohol udtørrer. Til gengæld får du faktisk fugt og en blød duft i lokkerne.

Man kan godt dufte de naturlige ingredienser af blandt andet lavendel og bergamotte, som gør duften beroligende, tryg og virkelig tiltalende. Det er som om humøret også lige får et lille boost af denne skønne duft. Men der er faktisk også nogle plejende ingredienser i som hvid te, B, C og E-vitamin.

LÆS OGSÅ: SKØNHED | Sådan beskytter du hud og hår på skiferien 

Der er ikke nogen rigtig eller forket måde at bruge denne hårparfume på, men jeg vil anbefale, at du ryster den grundigt og så pifter den fine mist hen over håret i en armslængde fra hovedet. Faktisk har kroppen også fået et lille pift af duften i ny og næ, men den holder bedre i håret end på kroppen. Men man kan jo håbe, at der også kommer en bodylotion med samme duft på et tidspunkt.

Organic Hair Perfume, Tabitha James Kraan, 60 ml, 399 kr.
Fås online HER