HERRER

Sådan plejer du dit skæg

Et flot skæg skal passes og plejes! Det kræver det rette udstyr og gode produkter at holde et skæg pænt og ikke mindst sundt. Her får du 3 huskeregler.

Et flot og velplejet skæg giver karakter og kan hurtigt blive en del af et sofistikeret look. Til gengæld kan et rodet og uplejet skæg hurtigt få dig til at se usoigneret ud.

Heldigvis kræver det ikke så meget at vedligeholde sit skæg. Her får du tre gode huskeregler, der får dit skæg til at stå skarpt.

LÆS OGSÅ: 20 regler for klassisk herretøj

#1 Brug skægolie

Hvis du skal vælge et produkt til dit skæg og kun et, så må det være skægolie siger frisør Mette Storm fra Neat Cph. Hun har masser af herrer i salonen, som kommer for at få klippet, trimmet og plejet skægget – i alle længder. Skægolie skaber blødhed i skægget, hvilket gør det lettere at omgås og generelt pænere at se på.

Vælg gerne en skægolie, som er antibakteriel og som hjælper med at holde skægget sundt. Det er trods alt i nærheden af mad og drikke mange gange i løbet af dagen.

Gorden Beard Oil Natural Moisture, 169 kr. Kan købes online HER (sponsoreret link)

#2 Anskaf dig et redskab

Køb dig en god kam. Som andet hår, så skal skæg reddes for at holde sig flot. Ud over at være praktisk kan det være rart at få reddet skægget godt igennem, så du undgår kløe og irritation.

Mens Society, skægkam, Messing belagt, 180 kr. Kan købes online HER

#3 Få det trimmet

Selv om det er langt og skal være langt i udtrykket, skal det altså trimmes for at blive ensartet, og her kommer en frisør eller barbershop ind i billedet. Forkæl dig selv med den luksus, det er at lade en professionel gøre arbejdet, hvis du ønsker at stå fuldstændig skarpt.

LÆS OGSÅ: Sådan vedligeholder du dine sko og sneakers