HUDPLEJE

4 af hudens typiske vinterproblemer (og løsninger)

Skæl i øjenbrynene, røde næser og hænder som sandpapir ... Vinter, gå nu væk!

Vinteren er hård for hår, hud og negle - det er ingen hemmelighed.
Her kan du se nogle af de mest almindelige problemer, som kan opstå i kølvdet af frostgraderne samt løsningen på dem.

1. Skæl i øjenbrynene
Når du vasker dit ansigt, er det meget sandsynligt, at du ikke husker at få brynene med, så over tid hober de døde hudceller sig op og danner flager, forklarer Francesca Fusco, som er hudlæge til hjemmesiden self.com.
Det, du kan gøre for at afhjælpe problemet, er af bruge en mild peeling eller en ansigtsvask og sørge for både morgen og aften at rense din hud grundigt - også ved øjenbrynene.

2. Næsen er rød og ru
Man kan hurtigt komme til at lige rendyret Rudolph ved konstant at udsætte sin hud (og næse) for varmen indenfor mixet med den bidende kulde udenfor og måske endda slitage efter for megen brug af lommetørklæder på grund af forkølelse. Sørg for at duppe næsen snarere end at smøre den, når du tilfører fugt. Brug med fordel drøje cremer med bivoks. For at skjule rødmen, er det en god idé at investere i en consealer med grønt pigment, da det udligner den røde tone allerbedst.

3. Hænderne føles som sandpapir
Huden på hænderne har færre oliekirtler end resten af kroppen, så de er ikke gode til at forsvare sig mod udtørring overfor kulde og tør luft.
Derfor er det en god idé at bruge en håndcreme som er baseret på glycerin eller med mineralsk olie eller vaseline, da disse ting hjælper med at binde fugten i huden.

4. Fiskeskæl dækker benene
Når det er hundekoldt udenfor, kan det være fristende at skrue helt op for det varme vand under morgenbadet, men det bør du, for dine bens skyld, lade være med.
Huden på benene har også få oliekirtler, og derfor har de lettere ved at tørre ud - og varmt vand gør det kun værre.
Når du bader, bør du ikke bruge sæbe eller almindelig body wash - især dem, som indeholder shea-smør.
Husk body butter efter badet, så huden er godt fedtet ind, og til ekstra tørre områder kan det være godt med en petrolatum-salve eller vaseline.