Annonce
HUDPLEJE

5 ingredienser i hudpleje, der rent faktisk virker

Hvilke ingredienser kan rent faktisk gøre en forskel for din hud? IN har spurgt skønhedseksperten til råds, og her får du hendes anbefaling til, hvilke ingredienser du skal gå efter.

Er du også faret vild i udvalget af skønhedsprodukter? Så er du bestemt ikke alene. 

A-vitamin, Q10, C-vitamin, aloe vera, hyaluronsyre, retinol, salicylsyre. Listen af ingredienser på diverse hudplejeprodukter, der lover guld og grønne skove (og fejlfri hud!), er lang, og kan for de fleste virke temmelig uoverskuelig.

Vi ved, at en god hudplejerutine kan give en flot, naturlig hud. Men ved du hvad, der rent faktisk giver din hud det gode resultat?

Det gør de rigtige ingredienser. 

Men det kan være svært at gennemskue - den ofte lange - ingrediensliste på hudplejeprodukter, og særligt kan det være en jungle at finde rundt i, hvilke ingredienser, der rent faktisk virker. 

IN har fået hjælp af skønhedsekspert Silke Grane, som her giver et overblik over hvilke fem ingredienser, du skal gå efter, når du vælger hudpleje. 

1. Hyaluronsyre for fugt 

- Hyaluronsyre er en genial ingrediens til at binde fugt! Det er også en ingrediens, der er god til alle hudtyper, uanset om huden er tør, fedtet eller sensitiv.

2. Q10 gør huden spændstig

- Q10 er en antioxidant, som allerede findes naturligt i kroppen, hvor den er nødvendig for regenerering af vores hudceller. Mængden af Q10 daler dog, efterhånden som vi bliver ældre, og man kan beskrive konsekvensen sådan her: Hvis man forestiller sig, at vores hud er en elastik, som bliver slappere med alderen, så er det Q10, der sørger for at holde elastikken spændstig. Og det har altså vist sig muligt at tilføre huden Q10, så "elastikken" strammes op igen. Til det kan du med fordel bruge NIVEAs Q10-dagcreme, der efterlader huden synligt fastere. 
 

NIVEA® Q10 POWER Anti-wrinkle Firming Dagcreme, Køb den her

3. A-vitamin mod rynker

- Man kan også genkende denne på ingredienslisten som ”retinol”, og det er en veldokumenteret ingrediens, der modarbejder rynker. For nogle kan A-vitamin virke let irriterende for huden, så det er altid en god idé at starte stille og roligt op. Prøv f.eks. at bruge en creme med A-vitamin hver anden aften, og se, hvordan din hud reagerer.

4. Den uundværlige kollagen 

- Forestil dig en springmadras, hvor du fjerner alle fjedrene, så madrassen falder sammen. Det er det samme med vores hud og kollagen. Uden kollagen falder huden sammen, og derfor er det en genial ingrediens i hudpleje – og det er en af de ingredienser, vi ser i flere og flere cremer lige nu.

5. C-vitamin for ensartet hudtone

- Hvis man har brug for en mere klar og levende hudtone, så er C-vitamin en uundværlig ingrediens. Den modarbejder ujævnheder i hudtonen, og i høje koncentrationer er det derfor dén ingrediens, man bruger mod pigmentpletter. C-vitamin og kollagen går i øvrigt rigtig godt i spænd sammen; de to ingredienser understøtter hinanden.

SANDHEDEN OM DIN HUD

Se med, når vært Christina Sander, Mette Marie Lei Lange og Silke Grane sammen med førende eksperter og helt almindelige danske kvinder kommer helt tæt på sandheden om vores hud - og hvordan vi bedst passer på den. 

Om NIVEA Q10

Ingrediensen Q10 er en antioxidant, der naturligt findes i huden, og som holder huden fast og spændstig. NIVEAs Q10 produkter indeholder 100% naturligt Q10, som er identisk med det Q10 huden selv producerer. Produkterne er kombineret med kreatin, som stimulerer hudens egen kollagenproduktion og NIVEA® Q10 POWER serien mindsker derfor effektivt linjer og rynker.

Du kan læse mere om NIVEAs Q10-serie her