HUDPLEJE

5 nemme tips til at fjerne rynker naturligt

Kom rynkerne til livs med naturlige midler, og drop de dyre cremer. Se her, hvordan du kan reducere rynkerne på en naturlig måde – samt hvad du kan gøre for at undgå at få nye!

Rynker bliver med tiden mange folks fjende. Uanset din alder kan du selv gøre en del for at forebygge synlige rynker i fremtiden. Her finder du bl.a.  5 nemme tricks, der kan reducere rynker på en naturlig måde.

LÆS OGSÅ: Morgenvaner, der får dig til at se 10 år ældre ud

5 måder, du kan fjerne rynker naturligt

Hvis du ikke er interesseret i at betale penge for alverdens dyre skønhedsbehandlinger, kan du afprøve nogle af disse naturlige midler til at bekæmpe rynkerne.

1. Æggehvider kan hjælpe på panderynker

Hvis du er træt af de begyndende panderynker, kan du prøve at påføre æggehvider. Alt du skal gøre er at piske æggehviderne op i en lille skål. Massér det på din pande og lad det sidde og tørre i mindst 15 minutter. Skyl af med varmt vand og lad de naturlige B og E-vitaminer arbejde med deres foryngende magi.

2. Olivenolie kan reducere rynker under øjnene

Naturlig olivenolie kan hjælpe din hud med at forblive blød og smidig – prøv eksempelvis at smøre olien under øjnene for at bekæmpe de irriterende øjenrynker. Massér blidt et par dråber på dit ansigt før sengetid og tør af med et blødt håndklæde. Du vågner med en hud, der er blød og strålende.

LÆS OGSÅ: 9 facts om kosmetik, du skal kende

3. Massage kan mindske rynker på halsen

Brug din foretrukne lotion og massér den på din hud med en blid berøring i et par minutter. Fokuser på problemområder som din hals. Du kan også besøge en spa og forkæle dig selv med en afslappende ansigtsbehandling, der koncentrerer sig om dine problemområder.

LÆS OGSÅ: Kollagen sætter hudens aldringstegn på pause

4. Med frugt og grønsager kan du forebygge nye rynker

Frisk frugter og grøntsager er fyldt med A- og D vitaminer, og de vil få din hud til at stråle! Køb friske grøntsagsjuicer fra din lokale juicebar eller lav dine egne derhjemme.

5. Citronsaft kan reducere bekymringsrynken

Er du også træt af den irriterende bekymringsrynke? Så kan du skære en citron og massere saften på bekymringsrynken samt alle de andre fine linjer i ansigtet. Surhedsgraden i citron hjælper med at få huden til at se lysere ud samt med at reducere forekomsten af nye rynker.

Sådan kan du undgå at få rynker

Rynker er svære at komme af med, når de først er kommet. Der er dog flere ting, som du selv kan gøre, for at mindske fremkomsten af nye rynker.

Rens dig til en smukkere hud med færre rynker

Det er vigtigt, at du passer godt på din hud, hvis du vil undgå at få flere rynker. Derfor anbefales det, at du både renser din hud morgen og aften samt anvender en god dybrensende maske mindst en gang om ugen. Dertil skal du også finde en god dag- og natcreme, som passer til din hudtype.

Få færre rynker ved at undgå UV-stråler

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at du skal beskytte din hud mod solen – og det gælder hele kroppen. Undgå derfor den skarpe middagssol og brug en god solcreme med en høj faktor. Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken solcreme, som passer til dig, kan du blive klogere her

LÆS OGSÅ: 18 nye superfoods, du skal kende

Stop med at ryge og få færre rynker

Cigaretter er ikke kun skadeligt for lungerne, de er også med til at fremskynde din aldringsproces. Det betyder bl.a. at du får flere rynker, hvis du ryger.

En god søvn kan mindske antallet af nye rynker

Søvneksperterne anbefaler, at du får mindst 8 timers søvn hver nat. Det er der en særlig grund til - jo længere tid du sover, jo mere elastin danner din krop. Elastin er det stof, der hjælper med at rette din hud ud. Hvis du har problemer med at få opbygget en god søvnrytme, kan du læse den store søvn-guide lige her. 

Motion giver dig energi og potentielt færre rynker

Det er sundt at holde sig i gang – også hvis du vil formindske fremkomsten af nye rynker. Netop derfor er det vigtigt, at du prioriterer at holde dig i gang. Tag cyklen på arbejde eller gå en tur hver eftermiddag – det kommer du ikke til at fortryde.

LÆS OGSÅ: Face-mapping – dit ansigt afslører mere end du tror