HUDPLEJE

5 (uventede) ting, der giver dig uren hud

Uren hud får ofte skyld for at være hormonelt eller genetisk bestemt, men nogle gange skyldes det altså blot din livsstil og daglige vaner. Læs med her, og se, om du er skyldig i nogle af de her fejl.

Døjer du med uren hud? Kig din livsstil og daglige vaner efter i sømmene, og følg disse fem gode råd, så vil du helt sikkert kunne se en betydelig forskel på din hud

LÆS OGSÅ: 5 fejl du begår i badet

1. Beskidte makeup-børster

Dine makeupbørster er en bakteriebombe. De opsamler snavs, døde hudceller og hudfedt. Det er derfor vigtigt at vaske dine makeup-børster minimum en gang om måneden – og gerne oftere.

2. Du er stresset

Stress er ikke godt for noget, ej heller din hud. Når vi er stressede stiger vores kortisolniveau i kroppen, og dermed får vi øget betændelse og sebum (hudfedt) i huden, som meget vel kan forværre eller direkte forårsage uren hud.

Stress kan være svært at undgå, men der er mange små ting i hverdagen, som du selv kan gøre for at holde stressniveauet nede. Gå lange ture i naturen, dyrk yoga, lær at meditere, og vær bevidst om din vejrtrækning – træk vejret dybt ned i maven, så ofte du kan komme til det.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du fedtet hud

3. Du spiser usundt

Vi ved at en usund livsstil afspejler sig i huden. Sørg derfor for at spise sundt og varieret og undgå for meget koffein, sukker, fedtholdig mad og mejeriprodukter, som er de største syndere – og husk at drikke cirka 2 liter vand om dagen.

Prøv at gå efter mad, der indeholder antioxidanter, proteiner og B-vitamin – og drikke masser af vand. Det er superkost for din hud.

4. Du har pandehår

Har du pandehår og uren hud i panden, så er det temmelig sikkert, at de to ting hænger sammen. Produkter fra dit hår kan nemlig let tiltrække fedt og bakterier, som så sætter sig i panden. Vask derfor dit pandehår dagligt (du kan nøjes med at vaske pandehåret, hvis du ikke vil vaske hele manken), så du undgår at lokkerne er opsamler for snavs, som spredes til panden.

5. Du skifter ikke sengetøj ofte nok

Hvornår har du sidst skiftet pudebetræk? Dit sengetøj indfanger sved, bakterier, produktrester og olie fra din hud, og du lægger dit ansigt på det nat efter nat.

Det kan give uren hud. Heldigvis kræver det blot at du skifter sengetøj en gang om ugen, så er du på den sikre side.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Læs mere om: