HUDPLEJE

6 fordele ved ikke at gå med makeup

Dagene hjemme betyder for mange af os langt mindre makeup end sædvanligt, og det er der fordele ved. Faktisk er der en hel del, som alle løfter energien på højde med en rød læbestift eller din yndlingsmascara på vipperne.

Vi elsker makeup, men en pause i ny og næ kan også noget. Det giver huden ro og plads til at blive forkælet ekstra med masser af fugt og vitaminer.  

Nedenfor har vi samle 6 fordele ved at lade dit ansigt være fri for makeup. 

LÆS OGSÅ: Her er hudplejerådene, du aldrig skal lytte til

1. Mindre slid på huden

Mindre makeup betyder reduceret brug for renseprodukter og dermed mindre slid på din fine hud. Du sparer på alt fra øjenmakeupfjerner til brug af svampe, vaskeklude og store mængder vand, der med sit høje indhold af kalk virker udtørrende på huden.  

2. Ingen tilstoppede porer

Makeup som fx pudder, concealer og foundation kan være med til at tilstoppe porerne og give urenheder. Det slipper du for, når du går makeupfri og i stedet lader din hud ånde frit.

3. Fri for allergi

Ofte er irriteret hud og reaktioner omkring øjnene forårsaget af øjenmakeup, mascara, øjenskygge, så ved at give huden en pause og måske ved helt at droppe makeuppen, reducerer du, ikke overraskende, markant risikoen for allergiske reaktioner.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

4. Ingen bekymring

Når du holder pause fra læbestift, eyeliner og foundation, skal du ikke bekymre dig om at opfriske din makeup i løbet af dagen eller frygte for vejret under cykelturen.

5. Feel good

Det kan give en fornyet følelse af selvværd at opleve sin hud, som den er. Når huden får ro fra makeup, vil det vise sig langsomt i form af fornyet glød og en mere ensartet hudtone, fordi den får en pause fra alle punkterne ovenfor.

6. Mindre makeup - mere pleje

Ren hud fri for makeup betyder rig mulighed for at sætte ind på masser af pleje. Den tid, du normalt bruger på makeup og afrens, kan erstattes med tid til fugtgivende masker og godgørende massage med fingerspidserne, når du nu alligevel står foran spejlet, og dét er noget, du vil kunne se på gløden i huden og mærke på velværekontoen.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Læs mere om: