HUDPLEJE

Ansigt, hår og krop - Fugt dig smuk

Det er sensommer, og vores hud og hår har været udsat for sol, vind, strand og vand. Det kan have konsekvenser og give tørhed, som får al vitalitet og gnist til at forsvinde. Her får du tips og tricks til, hvordan du holder både din hud og dine lokker smukke under og efter sommeren.

Dit ansigt

Dit ansigt er konstant udsat for temperaturforskelle, klimaforandringer og forurening, som alt sammen er udfordrende for fugtbalancen. Føles huden stram og tør, samtidig med at den nemt bliver irritabel med kløe og rødme, kan du være sikker på, at den trænger til en ordentlig omgang fugt – både indefra og udefra. Sørg for at drikke rigeligt med vand og plej hud og hår med ekstra fugtgivende produkter. 

Blank og skinnende hud kan også være tegn på fugtmangel, selv om man fristes til at tro det modsatte. Rødme, kløe og tørhedspletter er andre tydelige tegn på, at huden mangler fugt, og det samme er pludseligt opståede urenheder. Stress, hormoner og overgangsalder kan være andre årsager til, at din hud mangler fugt, og det ses på forskellige måder i huden, men behandlingen er den samme.

‘Mission fugt-til-ansigtet’ begynder med, at du skal rense din hud grundigere end ved din daglige renserutine. Brug en blid eksfoliering, som gør huden mere modtagelig over for alle de skønne og fugtgivende produkter, du nu vil forkæle huden med.

Nederst i galleriet finder du en lang række produkter, der fugter dit ansigt, dit hår og din krop…

LÆS OGSÅ: HUDPLEJE | Find de rette produkter til din hudtype

Dit hår

Vi glemmer ofte håret, når vi taler om fugt, men faktisk har håret det også hårdt i sommervarmen. Det ses tydeligt, om håret er tørt: Det knækker lettere og er sværere at style. Det behøver ikke at ligne en høstak for at være tørt, men det stråler ikke ligefrem af glans og vitalitet. Vand kan på mange måder være skadeligt for håret. Det virker udtørrende – paradoksalt nok – og bor du i et område, hvor der er ekstra meget kalk og kobber i vandet, er det også med til at udtørre håret. Heldigvis skal der ikke det store til, før håret igen er i topform. Lidt ekstra pleje og måske et nyt produkt eller to.

Nederst i galleriet finder du en lang række produkter, der fugter dit ansigt, dit hår og din krop…

Din krop

Kroppen udsættes for daglige brusebade og friktion fra tøj, som slider på huden og udtørrer den. Kig på dine vaner. Hvilken bodywash bruger du? Udtørrer den yderligere? Husker du at smøre dig ind efter hvert eneste bad, og kan du skrue op for fugten i de produkter, du allerede bruger? Det er de små ting, der tæller. Måske skal du bytte din bodylotion ud med en bodybalm eller en olie.

I galleriet herunder finder du en lang række produkter, der fugter dit ansigt, dit hår og din krop:

Fugtgivende hud- og hårpleje

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER