HUDPLEJE

Ansigtsolie – hvad skal du bruge den til?

De seneste år har ansigtsolie taget skønhedsverdenen med storm, men hvad kan den egentlig?

Creme, serum, masker, olie... Det virker, som om ens hudplejerutiner hele tiden bliver udvidet med endnu et produkt, der lover en mere fast, glat og mere strålende hud. Men hvad er det egentlig, det seneste vidunderprodukt, ansigtsolien, kan? Og er den nødvendig, når man fugter sin hud med en god creme? Læs med her og bliv meget klogere på, hvad din hud har brug for.

Svarene er – en hel masse og ja. For der er god grund til, at ansigtsolien har fundet vej til vores badeværelseshylder og toilettasker. Den rigtige ansigtsolie kan gøre en synlig forskel på huden, da olier virker plejende, og ikke er fortyndet. Derfor er det meget koncentrerede dråber ansigtsolie, du smører på.

Ansigtsolie vs creme

Du må ikke udskifte din creme med en ansigtsolie, olien har nemlig brug for cremen som makker. For mens olien giver din hud effektiv pleje i dybden, er det stadig din creme, der sørger for at give din hud fugt. Og hvis der er noget der er vigtigt for alle hudtyper, er det fugt.

Der findes overordnet to typer ansigtsolie – de vegetabilske og de mineralske. De vegetabilske olier minder meget om hudens eget fedtlag og trænger derfor lettere og hurtigere ind. Mineralske olier har huden svært ved at genkende, og der kan være en tendens til, at de lægger sig på huden i stedet for at trænge ind i den.

Du kender måske fornemmelsen fra nogle håndcremer, der lægger sig som film på huden. Mineralske olier kaldes også parafin, parafinium, mineral oil og petrolatum – gå uden om dem, hvis det står på ingredienslisten.

Læs også: 5 ingredienser i hudpleje, der rent faktisk virker

Hvad skal jeg vælge?

Ligesom med al anden hudpleje gælder det om at kende din hudtype og finde netop den vegetabilske olievariant, der dækker din huds behov.

Har du meget tør hud, så gå efter kokos- eller avocadoolie. Har du problemer med uren hud, er arganolie god for dig. Leder du efter en lettere olievariant, som også kan bruges til at hele f.eks. akne-ar, er hybenkerneolie ideel.

Husk dog, at ansigtsolie er meget drøj i brug, og derfor er to-tre dråber rigeligt til ansigt og hals. En god huskeregel er, at hvis du stadig kan mærke din ansigtsolie på huden, 10 minutter efter den er påført, har du smurt for meget på.

TIP : Bland et par oliedråber i din foundation. Det får den til at lægge sig ekstra blødt og naturligt på huden og giver din hud varme og glød.

Her er seks gode ansigtsolier til dig

Ansigtsolier

Læs også: 8 supermasker, der redder din vinterhud

Læs mere om: