HUDPLEJE

De 9 mest googlede skønhedstendenser i 2020

Hyaluronsyre, retinol eller salicylsyre? IN har samlet 2020's, indtil nu, 9 mest googlede skønhedstendenser, som lover synlige resultater.

Der er næsten ikke noget, der føles bedre end en frisk og smuk hud. Desværre er det bare sådan, at de færreste af os kan gå igennem livet uden at skulle gøre en mere eller mindre stor indsats for at holde huden pæn og velplejet.

Heldigvis er der et hav af måder at gøre det på - og foruden en sund kost, masser af væske og en sund livsstil generelt, så er der også adskillige cremer, serummer, ampuller, kapsler osv., som kan hjælpe os lidt på vej. Men hvad er det bedste, og hvilke ingredienser er det lige præcis, der giver den ønskede effekt?

LÆS OGSÅ: 6 produkter, der giver din hud et superboost

De mest googlede hudpleje - og skønhedsingredienser i 2020

Med en masse research og hjælp fra beauty-imperiet Cult Beauty har vi samlet de 9 mest googlede hudpleje- og skønhedsingredienser i 2020. Altså dem, du skal gå efter, når du læser ingredienslisterne igennem!

Læs med her, og find ud af, hvad det er, hvad de kan og helt afgørende: de bedste produkter, du kan finde dem i. 

BENZOYLPEROXID

Denne ingrediens er effektiv for dem, der kæmper med knopper og bumser. Det er nemlig en antibiotisk ingrediens, der dræber de bakterier, der forårsager akne. Ingrediensen er temmelig skrap og kan godt medføre tør hud, rødme og afskalning, hvorfor en fugtighedscreme eller serum er vigtig at tilføje i denne hudplejerutine.

Tea Tree Skin Clearing Foaming Cleanser, The Body Shop, 95 kr. Kan købes online HER.

CERAMIDER

For at styrke hudens barriere, som bl.a. betyder at holde den fugtig og sørge for at snavs og forurening ikke trænger ind i huden, er ceramider en rigtig god ingrediens i din hudplejerutine. Ingrediensen hjælper med at glatte huden og gør den fast og fyldig samtidig med, at den giver huden en frisk glød.

Advanced Ceramide Capsules, Elizabeth Arden, 415 kr. Kan købes online HER.

 

LÆS OGSÅ: Snegleslim - dit nye skønhedsvidunder 

C-VITAMIN

En potent antioxidant (der beskytter huden mod eksterne partikler, f.eks. forurening) og som hjælper med at øge kollagenproduktionen. Derudover lysner, udligner og udglatter c-vitamin din hudtone og gør den mere ensartet. Påfør det morgen og aften efter rens.  

Truth Banana Bright Vitamin C Serum 30 ML, Ole Henriksen, 600 kr. Kan købes online HER.

HYALURONSYRE

Et molekyle, der holder din hud ung og smuk på grund af den effektive hydrering af huden. Den tilfører masser af næring, fugt og glans til din hud. Den findes i mange hudplejeprodukter, men skal du have et effektivt resultat af molekylet, så er en dedikeret serum altid en god idé.

Facial Serum, Miild, 490 kr. Kan købes online HER.

NIACINAMID

De fleste, der går op i deres hud, vil elske den her ingrediens. Den hjælper nemlig til at gøre dine porer mindre, mens den hydrerer og beskytter huden mod misfarvning. Derudover bidrager den generelt til en velplejet og sund hud.

Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml., The Ordinary, 59 kr. Kan købes online HER.

RETINOL (vitamin A)

Det overordnede navn for A-vitaminer i hudpleje- og lægeverdenen er retinoder. Fordelen ved retinoler er, at dens molekyler er så tilpas små, at de har mulighed for at trænge igennem flere lag i hudens struktur. Ingrediensen blødgør og reducerer fine linjer samt porer. Derudover reducerer den akne og forbedrer strukturen i din hud. Den fremmer din kollagenproduktion så du med sikkerhed vil se en stor forskel på din hud. Start stille og roligt ud, da huden har brug for tid til at tolere retinolen.

‘Luna Sleeping Night Oil’, Sunday Riley,35 ml, 820 kr. Kan købes online HER.

SALICYLSYRE 

Kæmper du med acne? Så skal du gå efter de produkter, der indeholder salicylsyre. En beta-hydrox-syre, der trænger ind i porerne og eksfolierer huden, mens den også opløser tilstoppede porer og døde hudceller. Derudover reducerer den hudorme samt de mere betændte knopper.

Anti-Blemish Solutions Blemish + Line Correcting Serum, Clinique, 328 krKan købes online HER.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

SQUALAN

Et blødgørende middel og antioxidant, der hjælper med at holde huden fugtig. Squalan er en ingrediens, der regelmæssigt bruges i hudplejepræparater, på grund af den positive effekt.

Enriched Moisturizing Daycreme Dry Skin, Beauté Pacifique, 229,95 kr. Kan købes online HER.

WITCH HAZEL

Et planteekstrakt, der både er antiinflammatorisk og antiviralt. Det har længe været brugt i tonere til at reducere porer og fjerne rødme, men brug det med omtanke, da det også godt kan udtørre huden.

In Two Minds Facial Toner, Aesop, 240 kr. Kan købes online HER.

LÆS OGSÅ: 6 gode råd til flotte vipper