HUDPLEJE

Den rette solbeskyttelse fra top til tå

Solsæsonen er allerede i fuld gang, og hvis du ikke allerede følger soleksperternes råd, får du her en guide til, hvordan du bedst beskytter dig mod solens skadelige stråler fra top til tå. Her er den bedste guide til solcreme og solbeskyttelse.

Hvornår skal jeg bruge solbeskyttelse, og hvor meget skal jeg bruge?

Med det skønne sommervejr som 2018 allerede har budt os, er solsæsonen i den grad skudt i gang. Derfor er det også på tide, at SPF bliver en del af vores daglige rutine, så vi kan modstå tørhed, aldring og uvelkomne pigmentpletter.

Husk på, at uanset om du skal holde ferie i Danmark eller under sydligere himmelstrøg, så bør solbeskyttelse stå øverst på din pakkeliste.

LÆS OGSÅ: 5 ting du kan gøre, hvis du er blevet solskoldet

Brug altid rigeligt med solcreme – 1 håndfuld til 1 krop – og smør dig ind i god tid før du går ud i solen, da cremen skal have cirka 20 minutters absorberingstid, før den virker optimalt.

Husk også at forny dit lag solcreme hver anden time, og hver gang du har være i vandet eller været fysisk aktiv – og det gælder også selvom din solcreme er vandfast.

Du finder alle de solprodukter, du har brug for, nederst i artiklen…

Husk solcremen, når du holder ferie i Danmark

Hvis du skal afholde din sommerferie herhjemme i Danmark, er det ingen undskyldning for at droppe solfaktor. Du kan dog nøjes med at smøre dig ind i solfaktor 15, da UV-indekset som regel ikke bliver højere end 7 på vores breddegrader.

Husk til gengæld, at du stadig skal smøre rigeligt på og gentagende gange, hvis du har været ude og bade i længere tid. Brug eventuelt en højere faktor i ansigtet, da det er mere udsat end resten af kroppen.

LÆS OGSÅ: 5 produkter, som beskytter din hud mod solen

Gør det til en vane at smøre ansigtet ind om morgenen, så du kan gå eller cykle til arbejdet eller spise frokost og drikke eftermiddagskaffe udenfor, uden at skulle frygte solforbrænding. Hvis du dyrker sport udenfor, er det en god idé at vælge en vandfast solcreme.

Du finder alle de solprodukter, du har brug for, nederst i galleriet…

Solcreme til ferie sydpå

Går din sommerferie til sydligere himmelstrøg, er det absolut anbefalelsesværdigt at øge faktortallet til mindst SPF 30 og til ansigtet SPF 50+. Således skånes du også i højere grad fra pigmentpletter.

Samtidig bør du vælge en solcreme, der er vandfast, da varmen får dig til at svede mere og derfor også oftere sender dig ud at bade. Sørg for at holde en lang solpause midt på dagen, ligesom de lokale afholder siesta, og brug hat og solbriller som ekstra beskyttelse til ansigt og øjne.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

En god after sun er et must, der vil hjælpe til at berolige og køle huden samt holde den blød og fugtmættet efter en dag i solen.

Hvad med solcreme til ansigtet?

Solcremer til ansigtet byder ofte på lidt ekstra pleje med flere antiage-ingredienser og kan også fås uden olie, så porerne ikke tilstoppes. Sørg for at bruge en høj faktor, da huden i ansigtet er tyndere og mere sart end på kroppen.

Hvordan behandler man en solskoldning?

Du kan reducere rødmen ved at tage et køligt bad eller lave kolde kompresser til huden – kulden hjælper med at trække blodkarrene sammen igen. Tag evt. et par smertestillende piller for at dulme ømheden. Og så sørg for at give din hud masser af fugt og undlad at skrubbe unødigt på den, så du undgår yderligere irritationer. Lad være med at pille den skallende hud af – den fungerer som en barriere og beskyttelse for den ødelagte hud.

LÆS OGSÅ: Derfor får du skønhedspletter

Er aftersun vigtigt?

Enhver bodylotion kan give dig fugt, men en aftersun-creme byder ofte på lidt mere i form af en kølende effekt og indeholder ofte beroligende, dulmende ingredienser og virker desuden forlængende på din sommerglød.

Find den rette solbeskyttelse til dig

Aftersun til håret

Crememasken fugter og genopretter hårets sundhed efter du har haft det i solen. Masken kan bruges til alle hudtyper.

Når du er færdig med din hårvask, fordeles hårmasken jævnt i fugtigt hår fra rod til spids. Lad masken sidde i 2-5 minutter.

Hårmaske, Aveda, 212 kr. Kan købes online HER

Solbeskyttelse til den aktive

Nyder du at være aktiv i solen når den endelig er fremme? Så er denne hurtigt absorberende og vandfaste solcreme lige noget for dig.

Den er oprindeligt udviklet til sportsudøvere, men kan også bruges af dem, der er vilde med blød og lækker hud

Vandfast solcreme, Active by Charlotte, 159 kr. Kan købes online HER

Sololie der beskytter mod solen

En strålende gylden krop i solen er ikke noget vi vil takke nej til. Men vi gider ikke, at det skal være ensbetydende med fedtede lår i solstolen i flere timer efter.

Derma har derfor lavet en lækker, transparent og meget vandfast sololie, der effektivt beskytter mod solen – og så fedter den ikke.

Sololie SPF 30, Derma, 119 kr. Kan købes online HER

Solbeskyttelse til læber

Det er vigtigt at beskytte læberne mod solens ultraviolette stråler. De skadelige UV-stråler kan lave forbrændinger på læberne og huden omkring dem, hvilket fører til, at de hurtigere ældes. Det kommer blandt andet til udtryk i de uønskede lodrette linjer omkring munden og på læberne.

Med arganolie nærer lip-balmen tørre og sprukne læber, mens den beskytter mod UVB-stråler med SPF20. En fin transparent glans efterlades efter påføring.

Lip balm, Moroccanoil Sun, 129 kr. Læs mere HER

Solcreme til ansigtet

En solcreme med SPF 30 til ansigtet, der især er velegnet til sart hud med tendens til varmeknopper og udslæt.

Hudens kollagen og elastin vedligeholdes og beskyttes med avokado og grøn te anti-age formulering. Og så er den perfekt under makeup, fordi den hurtigt absorberes og ikke fedter.

Solcreme til ansigtet, Green People, 179 kr. Kan købes online HER

Dagcreme med solbeskyttelse

Dette er en super kombination af dagcreme og SPF 30. Den holder din hud fugtet i op til 24 timer, den blødgør uden at fedte, og så beskytter den både mod solens UVA og UVB stråler.

Dagscreme med SPF, Kiehl’s, 205 kr. Kan købes online HER

Aftersun til hele kroppen

Denne after sun lotion virker kølende og lindrende på irriteret og solskoldet hud. Den reducerer effektivt rødme, mens vitamin A bidrager med anti-age effekt. Sidst men ikke mindst hjælper den med at genskabe og opretholde din huds fugtbalance ved at tilføre vitamin C og E, der efterlader din hud blød og smidig.

After Sun Lotion, Beauté Pacifique. 239 kr. Kan købes online HER

Solcreme til tasken

Hvis du spontant ender i en solstråle på de uforudsigelige soldage i Danmark, er denne lille og praktiske tube lige til at have med i tasken.

Solcreme i tube, Nimue, 110 kr. Læs mere HER

Solcreme med høj faktor til ansigtet

Dette er en effektiv bekæmper af tidlige aldringstegn, linjer og pigmentpletter. Det er en vinder hele året rundt, der med naturlige antioxidanter og E-vitamin sørger for at pleje og booste hudens kollagenproduktion.

Anti-age solcreme, Nivea, 120 kr. Læs mere HER

Solbeskyttelse til ekstra udsatte steder

En sol-stick som denne er ekstra beskyttende og vandfast, og er god at have ved hånden til beskyttelse af særligt udsatte områder som næsen, læberne og ørerne.

SPF 50. Sun Stick, Rudolph Care, 145 kr. Kan købes online HER

Solcreme med høj faktor til kroppen

Med Shiseidos SPF50 til kroppen er du godt dækket ind. Solcremen indeholder ingen hvide fysiske solfiltre, så den er ikke til at se på huden. Derudover er miljøpåvirkning og udtørrende faktorer ikke noget, du behøver bekymre dig om.

Solcremens beskyttende lag forstærkes, når den kommer i kontakt med vand eller sved, og dens duft er med til at neutralisere svedlugt.

Solcreme SPF 50, Shiseido, 310 kr. Kan købes online HER

Husk solspray til håret

Sol, saltvand og klor har skadelig virkning på håret. Ikke kun det farvede, men også det naturlige hår kan falme, mens UV strålerne brænder hårsækkenes indvendige og udvendige lag og resulterer i slidte og livløse hårspidser.

Derfor gør du klogt i at tilføre pleje, som virker effektivt genopbyggende på håret samt at bruge specielle hårprodukter, der beskytter mod solens stråler.

Giv håret solbeskyttelse, så det hverken falmer, udtørrer eller beskadiges. Brug sprayen gennem hele dagen for at opnå 100% beskyttelse.

SPF 15. Solspray til håret, Wella, 239 kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette solcreme med farve