HUDPLEJE

Deodorant eller anti-perspirant – Hvad skal du bruge?

De fleste vil gerne undgå våde armhuler og svedlugt og har enten en deodorant eller en anti-perspirant stående på badeværelset. Men kender du egentlig forskellen på de to?

IN’s skønhedsekspert Lene Huusmann, gør dig her klogere på fordele, ulemper og forskelle på deodorant og anti-perspirant.

Set helt nøgternt på det så er den helt store forskel på en god gammeldags deodorant en anti-perspirant, at en deodorant ”kun” forsøger at modvirke lugten af sved, men forhindrer dig ikke i at svede. Ergo risikerer du stadig at få svedpletter under armene. En anti-perspirant forebygger derimod, at du kommer til at svede – den stopper sveden fra overhovedet at komme ud af porerne i dine armhuler, fordi den simpelthen nedsætter produktionen af sved.

LÆS OGSÅ: 8 måder, du kan passe bedre på din hud

En deodorant har til formål at mindske svedlugt og mange deodoranter indeholder også parfume for at camouflere lugten af sved. Fordele ved anti-perspirant er, at de som oftest ikke indeholder hverken alkohol eller parabener, og at du helt undgår våde svedpletter under armene. Til gengæld kan anti-perspirant godt indeholde nogle skrappere ingredienser – for eksempel aluminium.

Man kan sige at hvis man har tendens til at svede meget, så er en anti-perspirant nok at fortrække. Og omvendt hvis du ikke sveder så meget, så er en deodorant mere end rigeligt.

IN’s skønhedsekspert har her fundet tre gode deodoranter og tre effektive og gode anti-perspiranter – som alle kan bruges til sart og sensitiv hud. Se dem i galleriet.

Deodoranter og anti-perspiranter

Læs mere om: