HUDPLEJE

Dermaplanning: Hudplejetendensen, der hitter lige nu

Vil du gerne eksfoliere huden og samtidig fjerne de små hår i ansigtet? Så er dermaplanning måske noget for dig. Du er måske stødt på tendensen, der lige nu hitter på de sociale medier og har taget USA med storm. Vi guider dig her, hvis du er nysgerrig på at prøve teknikken hjemme på badeværelset.

Den ekstra tid vi har haft derhjemme det seneste år har givet os ekstra tid til at udforske mulighederne for skønhedstricks, der kan gøres hjemme, og nu har et helt nyt trick set dagens lys.  

Hvad er dermaplanning?

Dermaplanning er en teknik, hvor det yderste hudlag praktisk talt skrabes af med en skarp skalpel, vinklet 45 grader på huden, hvor den bevæges fjerlet frem og tilbage over ansigtet. Metoden er enkel og effektiv til at fjerne både ansigtsbehåring og døde hudceller.

En skalpel, tænker du, måske? Kan det ikke gå galt?

Dermaplanning-metoden, du selv kan gøre derhjemme og som har taget USA med storm, fungerer dog ikke helt på samme måde som det foregår på klinikkerne, der har både ekspertise og det rette udstyr. Heldigvis. 

Når det alligevel kan retfærdiggøres at kaste sig ud i hjemme-dermaplannig skyldes det, at der efterhånden forhandles et bredt udvalg af hjemmeredskaber, hvor knivbladet er beskyttet og mindre risikabelt  – selvom effekten er den samme.

Det minder om den skraber, du måske allerede bruger i badet til hårfjerning og på samme måde er det alfa omega, at bladet ikke er sløvt, for at sikre det bedste resultat - ligesom når du barberer ben. 

Behandlingen er særligt velegnet, for dem, der har mange dun i ansigtet eller ikke tåler voks. Dog bør akneramt, rød eller irriteret hud ikke kaste sig ud i denne her form for ansigstbehandling.

De positive effekter ved teknikken er, at man fjerner dun – også kaldes peachfuzz – tør hud og gamle hudceller fra ansigtet. På den måde kan plejeprodukter bedre trække ind i huden og din makeup ligge sig pænere.

Læs også: Sådan eksfolierer du din hud

Sådan gør du:

  1. Start med at vaske dit ansigt i lunt vand.
  2. Sørg for, at bladet på dit dermaplanner-redskab er ’nyt’ og rent.
  3. Stræk huden ud, der hvor du vil starte, og skrab i korte strøg i plan med huden - ikke vinklet ned i huden.
  4. Vær blid og gentag proceduren på de områder af ansigtet, hvor du føler behov.
  5. Slut af ved at børste ansigtet let med en blød klud, et skyl vand og en gavmild klat fugtcreme.

Pssttt… er du ikke solgt til ideen om dermaplanning, men ønsker lignende effekt med en glattere hud og udrydning af døde hudceller, er skal du prøve en kemisk peeling. NB: det fjerner dog ikke hårene.

Læs også: 21 skønhedstips du (måske) ikke kender

Tre skønhedsværktøjer, du kan benytte

Den bæredygtige

Eco-Friendly Dermaplanners, Kitch, 12 stk. 63 kr. Kan købes online HER

Den nemme

Bright Complexion Facial Dermaplanner, Tweezerman, 299 kr. Kan købes online HER

Luksusudgaven

Dermaflash Luxe Device, Dermaflash, 1.500 kr. Kan købes online HER

Læs også: 7 skønhedsværktøjer til en smukkere hud

Kilde: Haper’s Bazaar & Healthline