HUDPLEJE

Dét virker på din hud!

Skønhedsblogger og skønhedsekspert Anette Kristine Poulsen er aktuel med en ny skønhedsbog ”Sådan får du superhud”, der udkommer d. 2.september. I bogen taler hun om hudens behovspyramide, som er et brugbart redskab med tre trin, der giver overblik over de hudplejeingredienser, der dokumenteret virker.

Anette fremhæver A-vitamin, AHA (frugtsyrer) og EGF (vækstfaktorer), som noget der gør huden særlig godt. Men hvad gør ingredienserne egentlig og hvilke mærker anbefaler Anette selv?

Vitamin A (retinol) er et af de mest effektive ingredienser med dokumenteret virkning, når det gælder om at bekæmpe rynkerne. Nogle former for Vitamin A kan gøre huden lysfølsomme, men det svenske hudplejeband Verso har formået at skabe produkter, som også kan bruges til den mere sensitive hud og som ikke gør huden nær så lysfølsom. Men selvfølgelig skal du altid bruge solfaktor, især hvis du vil holde rynkerne væk i længere tid. 

AHA er en frugtsyre, som du kan få som en peelende behandling eller som er i din hudpleje i mindre doser. Frugtsyren mindsker de små linjer i huden, gør den mere klar i tonen, mindsker pigmentpletter og får i det hele taget huden til at fremstår mere strålende og glat. Perfekt til dig, som har en lidt træt, ujævn og trist hud. Døjer du med akne og urenheder er en frugtsyrebehandling hos kosmetologen en god investering, da den hjælper med at dyberense dine porer og fjerner døde hudceller.  

EGF (Epidermal Growth Factor) er et celleaktiverende og fornyende protein, som vi også naturligt har i vores hud. EGF stimulerer hudens reparerende egenskaber og er også velegnet til den sarte hud.  

Tre af Anette Kristine Poulsens hudplejefavoritter 

  1. Serum fra Verso 
  2. Retinol creme fra Environ
  3. Clinical Super3 Booster fra Beauté Pacifique

Læs mere om: