HUDPLEJE

Eyes Eyes Baby

Den sarte hud omkring øjnene kræver ekstra opmærksomhed, da den hurtigt afslører, hvordan vi har det. For lidt søvn, alkohol og forkert pleje sætter sine tydelige spor. Und dig selv et par minutter til at pleje huden der, for den har brug for næring og beskyttelse.

Det er dejligt at feste, men også nødvendigt at slappe af dagen derpå så du hurtigt kan komme af med røde øjne eller hævelser.

Blid massage fjerner hævelse
Træthed påvirker hele kroppen, din krop går ned på spareprogram, og du blinker sjældnere end ellers. Det medfører ofte tørre eller irriterede øjne, som "brænder" eller bliver røde. Lymfedrænage er en anerkendt måde at transportere affaldsstoffer ud af kroppen på. Du kan selv påvirke de hævede øjenområder ved at massere blidt på øjenområdet med opad og udadgående strøg. Kolde agurkskiver direkte fra køleskabet er også yderst beroligende!

Prøv pebermyntedråber
Stress, rygning, alkohol og manglende søvn kan være med til at samle væske i vævet omkring øjnene. Det medfører igen hævelser og væskeophobninger. Prøv at få 5 minutter for dig selv, hvor du evt. kan lukke øjnene og massere tindingerne med nogle pebermyntedråber. Peace of Mind fra Origins duppes på tindinger, nakke og øreflipper. Endelig ikke tæt på øjnene! 15 ml, 115 kr.


Fakta om øjenomgivelserne

  • Sammenlignet med resten af ansigtet er huden omkring øjnene meget finere og en tredjedel tyndere. På kroppen er huden seks gange stærkere.
  • Rundt om hele øjet er der uendelig mange nerver, som er ekstra følsomme og nemt reagerer på irritationer både ude- og indefra. Det betyder, at den tynde, sarte hud hurtigt kan blive rød eller hævet.
  • Der findes stort set ingen talg- eller svedkirtler tæt på øjnene, derfor er øjenområdet ikke i stand til at give sig selv samme beskyttelseshinde som resten af ansigtet.