HUDPLEJE

FACE MAPPING | Dit ansigt afslører mere end du tror

Du har sikkert oplevet, at du oftest får urenheder i de samme områder af ansigtet og at de kommer der igen og igen. Ud fra nogle gamle kinesiske teknikker findes der i dag en masse viden om, at især din kost spiller en vigtig rolle. Her fortæller en ekspert fra Dermalogica om teknikken 'face mapping', som sætter fokus på dine problemområder i ansigtet

Face Mapping er en teknik - eller nærmere betegnet en måde, at dele ansigtet op i områder på. Den bruges bl.a. hos Dermalogica, der inden en ansigtsbehandling gennemgår dit ansigt, område for område, så du sammen med kosmetologen får sat fokus på dine problemområder - og faktisk også din helbredstilstand og kost.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du hudorme

Vi har talt med Tina Rasmussen fra Dermalogica, som guider dig gennem de seks vigtigste zoner i ansigtet.  

Forstå face mapping

LÆS OGSÅ: Nu kan du skræddersy dine skønhedsprodukter

#1 Panden

I følge kinesisk medicin, hænger området over dine øjenbryn sammen med din galdeblære og lever. Hvis du oplever, at du får udbrud eller urenheder i det område, så skal du prøve at spise mindre forarbejdet mad og fast food – samt reducere mængden af fedt i din diæt. Tilstopninger under hudens overflade, langs hårgrænsen, kan være et tegn på at du skal udskifte din shampoo eller at du ikke vasker den ordentlig ud.

#2 Mellem dine bryn

Den typiske årsag til udbrud, rødmen eller at du skaller mellem dine bryn, kan betyde at du drikker eller ryger for meget. Hvis du mindsker dit indtag af fed mad, f.eks. smør, ost og sene aften snacks, kan du undgå disse udbrud. I dette område er der typisk en øget talgproduktion og det kan samtidig også betyde at du er laktoseintolerant.

LÆS OGSÅ: 5 nemme tips til at fjerne rynker naturligt

#3 Næse

Det lyder lidt skørt, men din næse er forbundet med dine lunger og dit hjerte. Hvis du vil dine urenheder til livs på dette område, skal du holde tilbage med den stærke mad, kød og salt – og i stedet erstatte disse fødevarer med frugt, grøntsager og nødder (da de er fulde af gode fedtstoffer, såsom omega-3 og 6). Du kan få tjekket dit blodtryk og eller få testet om du mangler vitamin B, da dette også kan være årsagen. En rød næsetip kan skyldes højt blodtryk og hvis du har hår og pigmentpletter på overlæben, kan det skyldes en hormonel ubalance.

#4 Kinderne

Hvis du har mange problemer og urenheder på din venstre side af ansigtet, skal du spise en masse fødevarer som indeholder vand, som f.eks. melon, agurk og andre vandholdige frugter og grøntsager. Din venstre kind er samtidig også forbundet til din lever, og for at undgå flere udbrud på dette område, skal du undgå at spise og være stresset mellem klokken 13 og 17 i din dagligdag, da leveren er svagest i denne tidsperiode. Din højre side er mere forbundet til dine lunger. Derfor er det vigtigt, at du dyrker motion, der får pulsen op og laver vejrtrækningsøvelser om morgenen for at styrke dine lunger. Samtidig er det også tegn på for højt sukkerindtag - prøv derfor at skære ned for dit indtag af fast food, sukker, vin og skalddyr. Urenheder, karsprængninger og pigmentforandringer på kinderne, kan være forårsaget af lungestress, rygning, astma eller dårlig makeup-hygiejne.

LÆS OGSÅ: Sådan renser du dine makeupbørster

#5 Omkring munden

Din mund er forbundet til dit fordøjelsessystem, organer og lever. Du skal derfor spise mindre stærk mad og friturestegt mad for at undgå disse udbrud. Spis i stedet en masse fibre, frugt og grøntsager. Pigment og hårvækst pga. p-piller eller rygning kan også være en årsag til disse udbrud.

#6 Hagen

Udbrud i dette område kan stamme fra en ubalance i dine hormontal – og derfor kan det være vigtigt at få disse tal tjekket. Stress og uro kan også have en finger med i spillet. Det kan være en god ide at snakke med din gynækolog eller læge om din hormonbalance. Hagen kan få mange urenheder, hvis din hånd ofte støtter dette område, samtidig med at det kan være tegn på dårlig afrensning.

LÆS OGSÅ: Sådan spiser du antiinflammatorisk